Zeeverkenners scheren schapen

maandag 27 mei 2019 15.10 uur | laatst gewijzigd: maandag 27 mei 2019 18.18 uur | auteur: Scouting Johannes de Doper

De Zeeverkenners scheren schapen. Zeeverkenners beleven avonturen. Te land, ter zee en misschien binnenkort ook wel in de lucht. Dit afgelopen weekeinde schapen scheren op Kinderboerderij Otterspoor.

Zeeverkenners Johannes de Doper uit Breukelen laat kinderen avonturen beleven. Dit weekeinde waren we uitgenodigd door de lieve mensen van Kinderboerderij Otterspoor om schapen te scheren. 

We kunnen concluderen dat dat een vak apart is! Voor je het een beetje kunt mag je heel wat schapen geschoren hebben. Gelukkig voor de schapen was er deskundige begeleiding in de vorm van Gerard die zorgde dat de wol bij de wolspinster kwam. Er zijn ook dit jaar geen gewonden gevallen. Wel jammer dat onze Boots Casey niet door Gerard geschoren is. Een fris kort kapsel had hem wel gestaan.

Naast het schapenscheren uiteraard het wolspinnen aangeleerd. We kunnen wel stellen dat het een geslaagde en enerverende dag was. We zijn de gastheren en gastvrouwen van Kinderboerderij Otterspoor zeer dankbaar dat we aanwezig mochten zijn bij het Schapenscheerfeest.

Wat een sfeer! Wie niet geweest is heeft zeker wat gemist!

U kunt de avonturen van de Zeeverkenners volgen via: https://www.facebook.com/groups/271383880101914 of www.scoutingjohannesdedoper.nl 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES