Regionieuws: Fort aan de Klop organiseert voor de derde keer Kermis de Klop

maandag 27 mei 2019 17.20 uur | laatst gewijzigd: maandag 27 mei 2019 18.28 uur | auteur: Fort aan de Klop

Tijdens het pinksterweekend (9 en 10 juni) organiseert Fort aan de Klop in Utrecht voor de derde keer familiefestival 'Kermis de Klop': een feest met micro-theater, circus, muziek en kinderworkshops. Er is van alles te doen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen wordt het een feestje in Parade-achtige sfeer, met zweefmolen, festivalfood en live muziek. Op beide dagen is het festival van 10.00 tot 20.00 uur geopend.

Activiteiten in de sfeer van een oude dorpskermis
Het fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods zijn kinderworkshops en buiten kunnen kinderen zich uitleven in het timmerdorp. Circus Snor zorgt voor vertier met de kinderkaravaan vol spelletjes. Een grote circustent, micro-theater, een buitenbar, festivalfood,
de nostalgische zweefmolen en livemuziek maken het plaatje compleet. De allerkleinsten (tot 4 jaar) kunnen heerlijk spelen op de ‘Picnic’weide. De kinderactiviteiten zijn overdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Make-A-Wish Nederland
Ook dit jaar werkt Kermis de Klop samen met Make-A-Wish® Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar
steentje bij aan het vervullen van de liefste wens van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. De tweede editie van Kermis de Klop in 2018 trok ruim 9.000 bezoekers in twee dagen. Voor Make-A-Wish werd meer dan  € 5.000,- opgehaald.

Bezoekersinformatie
Bezoekers wordt aangeraden om het festival op 9 & 10 juni per fiets te bezoeken. Kom je toch met de auto? Kijk dan op www.kermisdeklop.nl voor meer informatie over route en parkeren. Entree: € 1,- p.p, kinderen tot vier jaar gratis. De opbrengst van het entreegeld komt ten goede aan Make-A-Wish.  Meer informatie over het festival is te vinden op de speciale website www.kermisdeklop.nl.

Over Fort aan de Klop
Fort aan de Klop, anno 1851, behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag is het een inspirerende en gastvrije plek met o.a. een brasserie in het ‘bomvrije’, karakteristieke Wachthuis, een herberg, vergaderlocatie en kampeerterrein. In 2007 werd het fort, na een grootscheepse renovatie, opengesteld voor het publiek. In 2017 vierde Fort aan de Klop zijn tienjarig bestaan met de eerste editie van Kermis de Klop.

 

Fort aan de Klop ligt aan rivier de Vecht aan de rand van Utrecht. Adres: 1e Polderweg 4 Utrecht. Telefoon: 030 - 266 05 55.
Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op www.fortaandeklop.com.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES