KASTEEL LOENERSLOOT 2e PINKSTERDAG (10 JUNI): VEEL MUZIEK EN EEN KLUIZENAAR IN HET PARK

dinsdag 28 mei 2019 21.57 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 28 mei 2019 22.58 uur | auteur: Commissie Kasteel Loenersloot

Maandag 10 juni staat Kasteel Loenersloot in het teken van muziek. Met op ieder uur tussen 11 en 17 uur twee mini-concerten (één op de tafelpiano én een tweede met harp en fluit) , de tentoonstelling de barones op reis, een video over deze laatste bewoonster en tentoongestelde prenten is er in het mooi gelegen, uniek ingerichte slot die dag genoeg te beleven. En …. er loopt deftig personeel rond. (Foto: Trudelies de Graaf.)

Het kasteel (in het gelijknamige dorp, Rijksstraatweg 211) is maandag 10 juni daarnaast vrij bezichtigen. Bezoekers zijn voor de muziek, de bezichtiging en de andere activiteiten welkom op elk heel uur vanaf 11 uur. Om 16 uur is de laatste kijk-, luister- en activiteitenronde.

Beschermers van Utrechts Landschap betalen € 3,00 als toegang.  Niet-beschermers betalen € 6,00 Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan via www.utrechtslandschap.nl  (zie  Agenda bij Excursies en Activiteiten).  Bezoekers kiezen daar één uur tussen 11 en 17 uur. Op de dag zelf is aanmelding bij de tent (kassa) op de oprijlaan mogelijk.  Daar kan alleen gepind worden. 

In het kasteelpark schijnt die dag een kluizenaar in de kluizenaarshut zijn intrek te gaan nemen. Om 12, 14 en 16 uur is er een – gratis - parkrondleiding.  Door de onderhoudsman van het park zelf! Reserveren is wel noodzakelijk. Kinderen kunnen in het park blikgooien, zaklopen e.d.  Ze kunnen zich ook laten schminken. Toegang vrij!

Op www.kasteelloenersloot.nl  staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel en het in deze periode heel aangename park.

Op de oprijlaan is voor deze dag een gezellige horecagelegenheid ingericht.  Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale kasteel-parkeerplaats.  Medewerkers wijzen de weg.  

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES