Hoog niveau bij het afzwemmen in ’t Kikkerfort

vrijdag 31 mei 2019 16.48 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 31 mei 2019 17.51 uur | auteur: ‘t Kikkerfort

Veel kinderen hebben 25 mei weer hun zwemdiploma gehaald in ’t Kikkerfort. Tijdens het afzwemmen was een rapporteur aanwezig van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Hij was zeer te spreken over de kwaliteit van het afzwemmen en beoordeelde alle onderdelen met ‘Zeer goed’ of ‘Goed’.

Rapporteur onder de indruk
De rapporteurs van de Nationale Raad Zwemveiligheid komen onverwachts langs om de kwaliteit van het afzwemmen te beoordelen. 25 mei was Zwembad ’t Kikkerfort aan de beurt. De rapporteur was onder de indruk hoe goed de kinderen konden zwemmen. Ook vond hij het team dat de kinderen heeft opgeleid erg enthousiast. De onderdelen die hij beoordeelde waren: watervrijheid, algemene indruk en alle zwemslagen. Alle onderdelen werden beoordeeld met ‘Goed’, of ‘Goed tot zeer goed’. De algemene indruk was zelfs ‘Zeer goed’.

“Niet meer dan normaal dat kinderen zwemveilig zijn”
Bedrijfsleider Anthony Fokker is trots op dit resultaat, maar vind het ook niet meer dan normaal dat de kinderen goed kunnen zwemmen en zwemveilig zijn als zij opgaan voor het diploma: “Regelmatig krijgen we de vraag waarom wij geen snelcursus geven, wij vinden dat het niet mogelijk is om de zwemslagen in een zeer korte tijd goed aan te leren. We zien vaak dat kinderen bij ons komen zwemmen die absoluut niet zwemveilig zijn na een snelcursus en dat willen we toch niet meer in ons land. Daarom investeren wij veel tijd en aandacht in de kinderen om ze zowel technisch als zwemveilig op te leiden”.

Veel kinderen geslaagd
25 mei haalden 33 kinderen het A-diploma, 31 het B-diploma en 12 het C-diploma. Eerder die week haalden al kinderen hun survival en snorkeldiploma.

Nationale Raad Zwemveiligheid
Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Hiervoor hebben zij de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. De landelijke exameneisen zijn gekoppeld aan het Zwem-ABC. Zwemlesaanbieders die het Zwem-ABC uitgeven, zoals ’t Kikkerfort, moeten in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Een zwemlesaanbieder ontvangt deze Licentie Nationale Zwemdiploma’s alleen als aan alle kwaliteitseisen is voldaan.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES