PvdA: 'Situatie ambulancezorg noordelijke kernen ongewenst'

zaterdag 01 juni 2019 07.27 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 01 juni 2019 08.35 uur | auteur: Robbert Oelp

De PvdA heeft vragen aan het college gesteld over de ambulancezorg voor de noordelijke kernen van Stichtse Vecht. Volgens de partij is er binnen de kernen Loenen aan de Vecht, Vreeland, Nigtevecht, Nieuwersluis en Loenersloot enige ongerustheid over de ambulancezorg en is de situatie ongewenst. De partij overweegt maandag tijdens de raad van 3 juni de situatie aan de orde te stellen.

Joseph Toonen van de PvdA: 'De kernen in onze gemeente worden 'aangereden' vanuit Maarssen. De zorg vanuit de genoemde kernen betreft de situatie waarin de 'standby' auto van Maarssen een melding krijgt en dus rijdende is. De genoemde kernen moeten dan aangereden worden, is de veronderstelling, door een ambulance uit Utrecht-stad, Woerden of Nieuwegein. Burgers zijn bang dat zij in die situaties niet meer kunnen rekenen op spoedzorg, de aanrijtijden flink omhoog gaan en de ambulance niet meer binnen 15 minuten ter plaatse aanwezig kan zijn.'

Volgens de PvdA heeft de post Vinkeveen geen ambulance stand-by meer. De partij verzoekt het college in gesprek te gaan met de Ravu: 'Met de doelstelling aan deze ongewenste situatie een eind te maken,' aldus Thoonen van de PvdA.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES