Diamanten bruidspaar de Ridder-Oudshoorn uit Breukelen

donderdag 06 juni 2019 15.54 uur | laatst gewijzigd: donderdag 06 juni 2019 17.18 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Gerrit en Annie de Ridder-Oudshoorn waren op 4 juni 60 jaar getrouwd. Twee dagen later kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren met een mooie bos bloemen.

Gerrit de Ridder en Annie Oudshoorn leerden elkaar kennen in haar woonplaats Valkenburg (Zuid Holland). Op de boulevard langs de zee kwamen de jongens en meisjes samen. Gerrit de Ridder noemde het de meidenboulevard. Als er een aardig meisje zoals Annie bij zat, dan nodigde de jongen haar uit voor een kopje koffie. En dat ene kopje koffie werd er nog één. Al snel werd Gerrit ook aan Annie's ouders voorgesteld. En van het één kwam het ander. Het bruidspaar heeft 3 zoons en 4 kleinkinderen

Gerrit de Ridder was in zijn werkzame leven luchtmachtofficier. Aanvankelijk werkte hij op vliegveld Ypenburg, maar hij werd overgeplaats naar Soesterberg. Er moest nu ook verhuisd worden en het paar had de keuze tussen een flat op 9 hoog in Zeist of een eengezinswoning in Breukelen. De keuze was snel gemaakt en het gezin woont sinds 1969 in Breukelen. Annie de Ridder heeft ook gewerkt; voor haar huwelijk in een drogisterij en daarna bij de bakker in winkelcentrum Noord in Breukelen.

Als militair ging De Ridder destijds al met zijn 55e met pensioen. En dan heb je tijd voor andere dingen. Zo was hij 11 jaar hulpSinterklaas op basisschool de Schepershoek en heeft hij tot zijn 80e als vrijwilliger gewerkt bij 'Graag Gedaan' (vervoer ouderen naar ziekenhuis etc.). Hij staat nog vaak op het voetbalveld om naar z’n kleinzoon te kijken. Verder heeft hij 24 jaar in het Luchtvaart Mannenkoor gezongen en hij was 6 jaar voorzitter van het koor. Zijn vrouw heeft jarenlang Mensendieck gedaan. 

In de vakanties heeft het bruidspaar 18 jaar lang met een kruiser door Nederland gevaren. 'Op het laatst was ik bang dat ze tussen de wal en het schip zou vallen en zijn we er mee gestopt ', grapt Gerrit de Ridder. Ook wandelen doet het paar graag: ze hebben bijna alle wandelingen van de Nederlandse Spoorwegen gelopen.

Afgelopen zaterdag heeft het bruidspaar hun toruwdag gevierd met familie en vrienden en ze kijken met veel plezier terug op deze dag.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES