Aanvullende vragen over ambulancezorg noordelijke kernen

vrijdag 07 juni 2019 09.17 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 07 juni 2019 08.20 uur | auteur: Robbert Oelp

Raadslid Joseph Toonen was afgelopen maandag ontstemd dat zijn vragen over de ambulancezorg in de noordelijke kernen van Stichtse Vecht niet tijdens het vragenuurtje van de raad in behandeling werden genomen. Hij heeft inmiddels aanvullende vragen gesteld. Ook Streekbelangen heeft vragen over de ambulancezorg gesteld.

Op basis van voorbeelden schets raadslid Toonen: 'Voor de PvdA Stichtse Vecht is het duidelijk dat hier sprake is van een zeer ongewenste, urgente en spoedeisende kwestie, welke eerder gisteren dan morgen moet worden aangepakt.Wij verwachten dat wij, gelet op die urgentie en het spoedeisend karakter, aanmerkelijk sneller dan gebruikelijk antwoord op onze vragen krijgen dan de bekende termijn van vier weken.'

Ook lokale partij Streekbelangen heeft vragen gesteld: 'We hebben berichten ontvangen dat de ambulancepost Vinkeveen niet altijd meer bezet is vanwege personeelstekort.De ambulance moet dan van elders komen, hetgeen langere wachttijden tot gevolg heeft.Dit kan voor iemand die gereanimeerd moet worden fataal zijn.' Ook Streebelangen heeft vragen gesteld over de ambulancezorg en uit haar zorgen.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES