Socubel doneert aan het Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

vrijdag 07 juni 2019 10.14 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 07 juni 2019 11.20 uur | auteur: Bibliotheek AVV

Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) biedt samen met de Bibliotheek diverse cursussen op computer, tablet of smartphone. Het SCC is tevens leercentrum van SeniorWeb onder de naam SeniorWeb Breukelen en Maarssen. Op 23 mei overhandigde de penningmeester van Socubel, Sjaak van der Post een iPad tablet aan Leo Bloemhard van het SCC.

Het doel van het SCC is: "Senioren in de Stichtse Vecht adequate ondersteuning te geven om hun digitale vaardigheden te vergroten". Dat gebeurt door het geven van cursussen en gratis "digitaal vragenuren" in de bibliotheken van Breukelen, Maarssen en Maarssenbroek.

De heer Sjaak van der Post benadrukte, dat Socubel het belangrijk vindt dat inwoners van Stichtse Vecht hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren in de bibliotheek. Daarom hebben ze de subsidie ook toegekend.

Meer informatie over het SCC kunt u vinden op: 
bibliotheekavv.nl/oefenen-met-computerof seniorweb.nl/breukelen

Overigens wil het SCC ook nog dit jaar 2 oude laptops vervangen en zoekt daarvoor organisaties in Stichtse Vecht die hiervoor een donatie willen verstrekken. Mocht u dat willen ondersteunen, stuur een email naar: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com

Stichting Sociaal Culturele Belangen Breukelen 'kortweg Socubel' geeft financiële steun aan maatschappelijke en culturele projecten in Breukelen en naaste omgeving.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES