Start in Loenen én een extra lange route

vrijdag 07 juni 2019 11.16 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 07 juni 2019 10.20 uur | auteur: Sportpunt Stichtse Vecht

30 juni is de tweede 12 kernen toertocht. Vorig jaar was de start/finish locatie bij het Vechtstreek Museum in Maarssen. Dit jaar kun je opnieuw starten in Maarssen, maar ook in Loenen! Daarnaast is er een extra afstand toegevoegd: dit jaar kun je kiezen uit 35, 80 of 100 kilometer.

Starten in Loenen aan de Vecht

Bij de organisatie zijn veel verzoeken binnengekomen of het ook mogelijk is om in het noorden van Stichtse Vecht te starten. Daarom is er voor gekozen om in Loenen aan de Vecht een start/finish locatie toe te voegen. Zo kan iedereen die in de buurt van Loenen woont starten bij Sportpark de Heul en is het niet nodig eerst naar Maarssen te komen. Maarssen is voor hen de rustpost.

 

Extra route

De eerste editie van de 12 kernen toertocht had 2 routes: 25 en 80 kilometer. Dit jaar hebben deelnemers de keuze uit 35, 80 en 100 kilometer. Fanatieke fietsers kunnen dus een extra lusje maken en zo nog meer kilometers maken dan vorig jaar. Dit jaar komen de routes ook meer door de kernen van Stichtse Vecht. Waar we vorig jaar nog langs een kern fietsten, gaan de 80 en 100 kilometer nu bijvoorbeeld door Breukelen en Maarssenbroek heen. Zo is het nog meer een echte 12 kernen toertocht. Ook wordt de gemeentegrens soms overschreden om de routes extra aantrekkelijk te maken.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de 12 kernen toertocht kan op www.sportpuntstichtsevecht.nl/fietstocht. Op de website kun je ook de routes bekijken. De kosten voor deelname zijn € 5,-. De opbrengst gaat naar het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht. Dit fonds helpt kinderen lid te worden van een sportclub als de ouders dit niet kunnen betalen.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES