Regionieuws: Tientallen duizenden bezoekers in het Griftpark voor Festival TREK

dinsdag 11 juni 2019 07.25 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 juni 2019 08.32 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht
Foto: Peter Lodder

Festival TREK heeft sinds donderdagmiddag tientallen duizenden bezoekers mogen ontvangen in Utrecht. Bourgondiërs uit de wijde omgeving wisten het Griftpark, tijdens het lange pinksterweekend, te vinden voor een gezellige dag uit. In groten getale werd er genoten van alle lekkernijen uit de foodtrucks, de intieme akoestische optredens en de ongedwongen sfeer. Het grootste foodfestival van Nederland reist door naar Enschede, waar het van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni in het Volkspark neerstrijkt. (Peter Lodder fotografie)

Het Griftpark was de afgelopen vijf dagen weer omgetoverd tot het inmiddels vertrouwde Bourgondische Dorp van de ‘BurgeRmeester van TREK’. De foodtrucks serveerden gerechten variërend van Spaanse kroketjes tot oesters en van exotische Aziatische specialiteiten tot mals gebraden vlees. De verschillende bars schonken voor ieder wat wils. Op het festivalterrein werden bezoekers van alle leeftijden vermaakt met muzikale optredens, theateracts en de zo geliefde zweefmolen en nostalgische rups. In de avonduren zweepte een DJ het publiek op om de dag dansend af te sluiten.

Emile Faulborn van organisator Four Entertainment over het festival: “Voor de zesde keer vond festival TREK plaats in Utrecht, onze thuishaven. Ondanks de wisselvallige weersvoorspelling hebben we weer enorme bezoekersaantallen mogen verwelkomen in het Griftpark. Bij TREK staat niet alleen lekker eten en drinken centraal, maar we voldoen zeker ook aan de behoefte van bezoekers naar beleving en entertainment op het terrein. Elk seizoen voegen we hier verschillende verrassingselementen aan toe. Nieuw dit jaar is de postbode die bijzondere boodschappen over het terrein bezorgd en een escaperoom truck. Ook hebben we het entertainmentprogramma voor kinderen uitgebreid en kunnen de artiesten dit seizoen hun akoestische kunsten vertonen op een echt hoofdpodium”.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES