VV Maarssen VR1 door winst op Fortuna naar finale play-offs

dinsdag 11 juni 2019 10.25 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 juni 2019 09.31 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zich zaterdag geplaatst voor de play-off finale om een plek in de Topklasse. Op het eigen Sportpark werd Fortuna '54 met 3-1 verslagen. Volgende week speelt VV Maarssen VR1 hierdoor de finale tegen Woezik, dat als tiende geëindigd is in de Topklasse.

Na de thriller van vorige week tegen DSS was het de vraag of het weer zo'n slijtageslag zou worden. Tegenstander in de halve finale was Fortuna '54 uit Sittard. Een ploeg die Maarssen goed kent. De onderlinge ontmoetingen eindigden dit seizoen in een 4-1 overwinning voor Maarssen thuis en een 2-0 nederlaag in Sittard. Die laatste wedstrijd werd drie weken geleden nog gespeeld, maar was niet helemaal representatief doordat Maarssen vier basisspeelsters spaarde in die wedstrijd. Fortuna wist in de eerste playoffronde het sterker geachte 't Zand, dat uitkomt in de Topklasse, uit te schakelen. In de basis geen verrassingen bij VV Maarssen. Coach Van Dijk stuurde dezelfde elf namen het veld in als vorige week.

De wedstrijd werd gespeeld onder moeilijke weersomstandigheden. Er stond een harde wind, windkracht 5. Dit belette Maarssen niet om als een raket uit de startblokken te schieten. Bij de eerste de beste aanval stoomde rechtsback Lisanne de Weert mee naar voren, waar ze alleen door een overtreding afgestopt kon worden. Sharona Abels ging achter de vrije trap staan en draaide de bal goed in bij de eerste paal. Daar kwam Lianne Grin als een duveltje uit een doosje voor haar man en knalde de bal in het dak van het doel: 1-0!

Twee minuten later was het weer raak. Bij een verre ingooi van Lizzy Bouwman ontsnapte Sarina Pua aan de aandacht van de verdediging en legde de bal goed terug op Anne Vroege. Die schoot hem vervolgens beheerst in de korte hoek. En zo stond het na vijf minuten spelen al 2-0 voor VV Maarssen.
Door de snelle 2-0 voorsprong plooide Maarssen terug om de linies compact te houden en toe te slaan vanuit de omschakeling. Fortuna '54 had hierdoor veel de bal, maar kwam niet verder dan heen en weer geschuif achterin. Zodra het de middenlijn overkwam, verloor het de bal. Het was Maarssen dat gevaarlijk was vanuit de omschakeling, al ontbrak de finesse bij de laatste pass. Dit mede door de harde wind.

Nadat Sarina Pua via een afstandsschot dichtbij de 3-0 was geweest voor Maarssen, kwam Fortuna in de 22e minuut vanuit het niks op 2-1. Een bal werd achterin niet goed weggewerkt door Maarssen, waarna de Fortuna speelster het van grote afstand probeerde. Het was een slap rolletje maar de bal verdween toch in het doel (2-1).

Een domper voor Maarssen, dat tot dat moment heer en meester was. Het spel werd hierna slordiger met veel onnodig balverlies. Toch kreeg Maarssen nog twee goede kansen voor de rust. Anne Vroege lobde een bal prachtig over de keepster in het doel, maar werd afgefloten voor buitenspel en Linda vder Meijden nam een vrije trap van Nico Schat goed aan op de borst, maar zocht het doel te hoog. 

Na de rust begon Maarssen aanvankelijk slordig. Dit leidde bijna de 2-2 in na moeizaam uitverdedigen in de eigen 16. Keepster van Impelen was echter op haar hoede een tikte de bal over het doel. In de 55e minuut viel de definitieve beslissing. Lizzy Bouwman kreeg een vrije trap te nemen op de eigen helft en vond Linda van der Meijden links voorin met een strakke bal. Die legde twee verdedigsters in de luren door hem eerst met het hoofd mee te nemen en daarna met de borst. Alleen voor de keepster haalde ze vervolgens vernietigend uit in de korte hoek: 3-1. Het verzet van Fortuna was hiermee definitief gebroken en Maarssen kreeg nog een paar goede kansen op de 4-1 via Lianne Grin en Anne Vroege. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor 3-1 tevens de eindstand was.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES