Regionieuws: Kom op 20 juni Wereldvluchtelingendag een Bakkie Doen met een vluchteling

dinsdag 11 juni 2019 17.23 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 juni 2019 18.28 uur | auteur: Vluchtelingenwerk

Samen een kop koffie drinken verbindt. Daarom nodigt VluchtelingenWerk op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, iedereen uit een Bakkie te komen doen. Door het hele land bieden vluchtelingen op donderdag 20 juni voorbijgangers koffie en thee aan.

Bakkie Doen in Utrecht
Ook op NS station Utrecht Centraal kunt u van 9:00 tot 13:00 een Bakkie Doen met een vluchteling en genieten van een minikoffieconcert op de stationspiano. In de middag van 14:00 tot 16:00 staat er een speciale koffie tuktuk met gecertificeerde Barista's op de Stadhuisbrug in het centrum. Ook hier kunt u een Bakkie Doen met vluchtelingen en in gesprek gaan.

Snellere integratie
“Vluchtelingen willen graag nieuwe mensen ontmoeten. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets ‘simpels’ als samen een kopje koffie drinken”, zegt Abdeluheb Choho, directeur van VluchtelingenWerk Nederland. Khaled Al Shareef uit Syrië doet dit jaar ook weer mee aan de actie: "Bakkie Doen geeft aan mij de kans om Nederlanders te ontmoeten. Ik kijk er naar uit nieuwe mensen te leren kennen. Hopelijk tot dan!"

Muziek en koffie
Dit jaar werkt VluchtelingenWerk voor Bakkie Doen opnieuw samen met Connexxion en voor het eerst met de NS. Op 4 treinstations en 2 busstations zullen vluchtelingen muziek maken en koffie uitdelen. Kijk voor meer informatie op www.vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoen

Over VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES