Regionieuws: Geslaagde 3e editie van Kermis de Klop

dinsdag 11 juni 2019 17.32 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 juni 2019 18.35 uur | auteur: Kermis de Klop
Foto: Mo Juriaan barends

Afgelopen weekend organiseerde Fort aan de Klop in Utrecht voor de derde keer op rij Familiefestival Kermis de Klop. Verspreid over de twee Pinksterdagen genoten ruim 9.000 bezoekers op het forteiland van een gevarieerd programma, lekker eten en drinken én zowaar de zon.

Voorstellingen in de grote circustent en de intieme pipowagen, livemuziek, de kinderkaravaan van Circus Snor, het timmerdorp, foodtrucks, kinderworkshops, straattheater, een modderrestaurant, silent kinderdisco en nog veel meer. En dat hele programma speelde zich af rondom de vertrouwde nostalgische zweefmolen.

Wat een weer
Het weer was veel beter dan voorspeld en het publiek wist de weg naar Fort aan de Klop goed te vinden om in het zonnetje te genieten van de relaxte sfeer. In de loop van de middag op tweede Pinksterdag vielen er wat dikke regendruppels, maar dat mocht de pret niet drukken op het festivalterrein. Omdat er voor ’s avonds onweer werd voorspeld, besloot de organisatie geen risico te nemen en het festival twee uur eerder te sluiten dan gepland. De programmering van de kinderactiviteiten en voorstellingen hoefde niet te worden aangepast, die was rond 17.00 uur afgelopen.    

Mooi bedrag voor Make-a-Wish Nederland
Vrijwilligers van Make-A-Wish hielpen de kermisorganisatie met de verkoop van muntjes en kaartjes voor de voorstellingen. Fort aan de Klop geeft de opbrengst van het entreegeld aan dit goede doel.  Dit levert Make-A-Wish een bedrag op van € 4.877,- om te besteden aan het vervullen van de liefste wensen van kinderen met een ernstige ziekte.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES