Diamanten bruidspaar de Wit-Zwiers uit Maarssen-dorp

dinsdag 11 juni 2019 17.15 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 juni 2019 16.41 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Anton en Gonnie de Wit-Zwiers vierden op 11 juni hun diamanten bruiloft. Natuurlijk kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt het bruidspaar - dat elkaar op de vrachtwagen van de bruidegom leerde kennen - feliciteren.

Gonnie Zwiers woonde vroeger op de Gageldijk en Anton de Wit woonde op de Herenweg. Vrachtwagenchauffeur Anton reed regelmatig langs de Gageldijk op weg naar Utrecht. Gonnie vond Anton een aardige jongen, maar ze wist niet hoe ze met hem in contact kon komen. Een tante regelde dat voor haar:  ze vroeg op een dag aan Anton of haar nichtje Gonnie een keer mocht meerijden op de vrachtwagen. Dat leek Gonnie zo leuk. Dat mocht en zo is het “aan” geraakt. Het paar heeft 4 ½ jaar verkering gehad voordat ze trouwden.

Het bruidspaar heeft 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Ze hebben 9 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Beide zoons wonen in het buitenland. De oudste in Amerka en de jongste in Chili. Het bruidspaar ging regelmatig naar Amerika om hun zoon en zijn gezin op te zoeken. Bij hun jongste zoon zijn ze nooit op beoek geweest, maar hij mag van zijn werkgever 1x per jaar naar Nederland. De jongeste zoon houdt er erg van van om zijn ouders te verrassen. Zo was hij een keer voor een congres in Italië en zijn ouders waren daar toevallig net op vakantie. Hij wist het zo te regelen dat hij zijn ouders in Rome kon opzoeken.

Anton de Wit was in zijn werkzame leven internationaal vrachtwagenchauffeur en werkte 40 jaar bij het Vleutense transportbedrijf Goes. Hij reed in België, Frankrijk, Duitsland en hij heeft in die jaren 5,5 miljoen kilometer gereden. Gonnie Zwiers werkte voor haar huwelijk in een winkel en in de huishouding bij een gezin met 7 kinderen. Na haar huwelijk had ze door de week in haar eentje de zorg voor het gezin.

Tijd voor hobby's was er ook: Gonnie de Wit was lid van Vrouwenvereniging Lydia (hier is zij 22 jaar secretaresse geweest), ze bezocht ouderen en houdt van handwerken. Anton de Wit houdt van lezen, puzzelen en toen ze nog een tuin hadden, van tuinieren.

Er ligt nog een groot feest in het verschiet deze maand. Ze gaan dan met de hele familie (27 personen) naar Leersum waar ze een lang weekend een landhuis hebben gehuurd. Ook de beide zoons met hun gezinnen komen over voor dit diamanten huwelijksfeest.


MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES