Kandidaten nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht bekend

woensdag 12 juni 2019 21.28 uur | laatst gewijzigd: woensdag 12 juni 2019 22.32 uur | auteur: Robbert Oelp

Een jury heeft woensdag 12 juni 2019 drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

Stemmen

De drie genomineerden gaan twee weken campagne voeren. Ter ondersteuning krijgen zij flyers en posters en worden promotiefilmpjes gemaakt. Tijdens de campagne kunnen ze duidelijk maken waar ze voor staan en wat hun plannen zijn als kinderburgemeester.  Woensdag 3 juli is verkiezingsdag. Dan wordt de opvolger van Britt Klomp als kinderburgemeester van Stichtse Vecht officieel gekozen. Vanaf 08.00 uur kan op één van de drie genomineerde kandidaten een stem worden uitgebracht via www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester. Stemmen kan de hele dag tot 20.00 uur.

Installatie

Op 4 juli maakt wethouder Veneklaas de uitslag van de verkiezingen bekend. De kinderburgemeester wordt geïnstalleerd in de eerstvolgende raadsvergadering na het zomerreces, op dinsdag 1 oktober. De benoeming loopt gelijk met het schooljaar: van september 2019 tot september 2020.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES