Bruidspaar Tjon-A-Ong-Harting uit Maarssenbroek 65 jaar getrouwd

maandag 17 juni 2019 13.21 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 juni 2019 14.46 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Dopie en Florry Tjon-A-Ong-Harting vierde op 17 juni hun 65 jarig huwelijk. Het paar kende elkaar in Suriname al, toen ze tieners van een jaar of 13 - 14 waren. Locoburgemeester Linda van Dort kwam het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren.

Dopie Tjon-A-Ong en Florry Harting kenden elkaar al in Suriname. Ze waren toen tieners van een jaar of 13- 14 Dopie was een vriend van de broer van Florry. En Florry ging met de zus van Dopie naar school. Toen ze een jaar of 17 - 18 waren, werd het serieus en kregen ze verkering. Het bruidspaar heeft 5 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven was Dopie Tjon-A-Ong boekhouder bij de Shell. Het kantoor van de Shell waar Tjon-A-Ong werkte was aan de Lage Weide gevestigd. Florry Tjon-A-Ong kwam in 1974 is met 5 kinderen vanuit Suriname naar Nederland. Ze hebben eerst 20 jaar in Boomstede gewoond, nu wonen ze in een andere Maarssenbroekse wijk.

Mevrouw Tjon-A-Ong heeft veel gezwommen en gewandeld. (vierdaagse). Haar man biljart graag in ’t Schuurtje in Zwanenkamp. Hij wordt naar zijn wekelijkse uitje gehaald en gebracht. Het bruidspaar heeft redelijk wat van de wereld gezien, omdat de bruidegom vroeger oof bij PanAm heeft gewerkt. Daardoor hadden ze 28 jaar lang vrij vliegen. Ze zijn veel naar Amerika, Curaçao en Venezuela geweest.

Foto: Ria  van Vredendaal

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES