Niké Telkamp Nederlands Kampioen

dinsdag 18 juni 2019 10.21 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 18 juni 2019 12.46 uur | auteur: Utrecht Swimming

Afgelopen weekend werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse junioren en jeugd zwemkampioenschappen lange baan 2019 gehouden. De 13 jarige Niké Telkamp uit Maarssen uitkomend voor The Hague/Utrecht Swimming zwom maar liefst vijfmaal naar het podium, en scherpte ook nog eens haar pr's aan.

Op vrijdagochtend stond de 50 mtr schoolslag op het programma, hier zwom Niké in een zeer spannende race in 34.58 naar de Nederlandse titel en kreeg ze uit handen van Ranomi Kromowidjojo de gouden medaille omgehangen.

Op vrijdagavond stond de finale estafette 4x100 mtr vrije slag op het programma, hier wist Niké zich met haar team naar een knappe zilveren medaille te zwemmen. Op zaterdagochtend zwom Niké overtuigend naar een zilveren medaille op de 200 mtr schoolslag.

Na een vrije zaterdagmiddag stonden op zondagochtend de series 100 mtr schoolslag op het programma, hier plaatste Niké zich als eerste voor de finale welke zondagavond op het programma stond. In de finale zwom Niké knap naar het zilver. Hiermee was het succes nog niet over want later op zondagavond mocht ze aantreden voor de finale estafette 4x100 mtr wisselslag. In een nek aan nek race misten ze net het goud, maar mochten ze zich wel een prachtige zilveren medaille laten om hangen. Niké kan terugkijken op een prachtig kampioenschap.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES