Bruidspaar Van Dam-Warmelink uit Maarssen-dorp 60 jaar getrouwd

dinsdag 18 juni 2019 19.03 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 18 juni 2019 20.29 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Teus en Hannie van Dam-Warmelink vierden op 18 juni hun diamanten bruiloft. De bruid was pas 14 jaar toen ze elkaar leerden kennen op de zangvereniging. Locoburgemeester Jeroen-Willem Klomps kwam het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht gelukwensen.

Hannie Warmelink was 14 jaar oud toen ze Teus van Dam leerde kennen op de zangvereniging. Toen ze 19 jaar was ging het paar zich gingen verloven op Texel. Hannie was 21 toen ze met haar Teus trouwde. Het bruidspaar  heeft 3 kinderen: een zoon woont in België, hun dochter woont in Enschede en de andere zoon woont in Maarssenbroek. Er zijn 3 kleinkinderen

Teus van Dam was in zijn werkzame leven instructeur in de bouw. Zijn vrouw zorgde voor het gezin en het huishouden. Het bruidspaar woont al 60 jaar in hetzelfde huis aan het Amsterdam-Rijnkanaal en ze willen er nooit meer weg. Ze zijn dol op de boten die door het drukbevaren kanaal langskomen.

Het bruidspaar is erg sportief: zwemmen doen ze allebei graag. Teus van Dam is dol op fietsen. Dat is z’n lust en z’n leven en daarnaast zit hij nog op gymnastiek. Hannie van Dam mag graag kaarten maken en ze houdt net als haar man van lezen. Ook is ze actief op haar Ipad en op de computer waar ze spelletjes en legpuzzels op speelt. Whats App heeft ook geen geheimen voor haar, ze doet het graag.

Op televisie kijkt Teus vooral naar sport programma's met een voorkeur voor voetbal. Hannie houdt meer van praatprogramma’s. Als haar man weg is, luistert zij naar klassieke muziek. Beiden hebben heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Teus was ouderling en daarnaast actief voor de PCOB. Hannie werkte bij de Wereldwinkel en zette zich in voor de Diaconie en Vrouwenbond De Passage.

Hun bruiloft vieren ze thuis met een buffet, samen met de kinderen.

Foto: Ria van Vredendaal

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES