Coming man Maarssen 2000 stapt uit lokale politiek

maandag 01 juli 2019 14.20 uur | laatst gewijzigd: maandag 01 juli 2019 17.01 uur | auteur: Robbert Oelp

‘Ik ben klaar met House of Cards Stichtse Vecht’ is het antwoord van voormalig raadslid Arjan Kroon als we hem vragen naar zijn politieke toekomst. Na de overstap van voormalig frontman Ron Druppers naar Lokaal Liberaal heeft het commissielid van Maarssen 2000 besloten de lokale politiek te verlaten.

Versnippering
Toen commissielid Kroon door zijn partij Maarssen 2000 werd gevraagd raadslid Ron Druppers tijdens zijn ziekteperiode te vervangen, twijfelde hij geen moment: ‘Dit was een kans om als betrokken inwoner op een plek te zitten waar besluiten worden genomen.’ Na tweejaar commissielid en een jaar tijdelijk raadslid is de keuze om er mee te stoppen dan ook niet de meest logische stap.

De druppel die de emmer echter deed overlopen was de overstap van Druppers naar Lokaal Liberaal: ‘Net als Ron denk ik inderdaad dat het een must is om versnippering in de lokale politiek tegen te gaan en dat Stichtse Vecht recht heeft op één grote lokale partij. Om die reden heb ik zelf ook gesproken met Lokaal Liberaal, in goede harmonie kwamen wij tot de conclusie dat samenwerking of een overstap niet zou gaan werken. De overstap van Druppers kwam dan ook niet als een verrassing maar de manier waarop verdiend verre van de schoonheidsprijs. Bestuur en fractie van Maarssen 2000 kreeg via de media te horen dat de overstap een feit was. Druppers zelf heeft met de fractie nooit meer contact opgenomen,' aldus Kroon. 

Kroon vervolgt: ‘Het valt niet uit te leggen dat een stem op de sociale partij Maarssen 2000 door de eerste man op je kieslijst na een jaar meegenomen kan worden naar een partij met een sterk liberaal karakter. En als je dan ook nog sterke vermoedens mag hebben dat dit al langere tijd in voorbereiding was, is het een hele zure ervaring. Voor mij een reden om in dit ongeloofwaardige spelletje verder geen energie meer te steken’ aldus Arjan Kroon. Kroon stapt daarmee per direct uit de lokale politiek.

 

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES