Twaalf kernen toertocht haalt € 1.000,- op

dinsdag 02 juli 2019 13.49 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 02 juli 2019 14.51 uur | auteur: Sportpunt Stichtse Vecht

Zondag 30 juni vond de tweede 12 kernen toertocht van Stichtse Vecht plaats. In totaal genoten bijna 200 deelnemers van de prachtige routes langs de zonovergoten 12 kernen van de gemeente. De deelnemers brachten met het inschrijfgeld ruim 1000 euro bijeen voor het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht.

Wethouder Veneklaas geeft startschot
Om 9.00 uur stond een flink peloton klaar om te starten. Wethouder Sport Hetty Veneklaas fietste op kop van het peloton door Park Goudestein en gaf al fietsend het startschot. Dit was het begin van 3 routes langs de Vecht, polders, buitenplaatsen en natuurlijk de 12 kernen. De routes van 80 en 100 kilometer waren het populairst en kwamen door de hele gemeente. De route van 35 kilometer was geschikt voor recreatieve fietsers en ging langs Oud-Zuilen, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis en Loenen.

Opbrengst voor Jeugdfonds Sport
Deelnemers betaalden 5 euro voor deelname en steunen hiermee het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht. Dit fonds helpt de kinderen uit Stichtse Vecht bij het betalen van de sportclub als dit voor de ouders niet haalbaar is

Mooie dag dankzij vrijwilligers
De toertocht werd georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht. De hockeyclub in Loenen had haar accommodatie beschikbaar gesteld als rustpost en 2e start/finishlocatie. Ook het Vechtstreek Museum was de hele dag geopend voor de deelnemers. De prachtige routes waren te danken aan de vrijwilligers van de wielerverenigingen LBNK, TC Breukelen, WTC Maarssen, Wielervereniging Vreeland en CTC Ankeveen. Jumbo Breukelen en Albert Heijn Bisonspoor zorgden voor bananen en krentenbollen op de rustpost. Lijkt het je leuk om volgend jaar betrokken te worden bij de organisatie? Neem dan contact op met het Sportpunt.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES