Winkeliers en horeca Breukelen willen bijeenkomst Hazeslinger verplaatsen

vrijdag 05 juli 2019 10.09 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 05 juli 2019 11.18 uur | auteur: Robbert Oelp

Door middel van een brief namens de winkeliersvereniging Breukelen en Horeca Breukelen, verzoeken de ondergetekenden de aanstaande bijeenkomst (15 juli) met bewoners, ondernemers en raadsleden over de plannen rondom de Hazeslinger te verplaatsen. Wethouder Klomps gaf in de raadsvergadering van deze week al aan dat - gezien het aantal aanmeldingen - niet te willen doen.

Winkeliers en horeca Breukelen in een brief: 'Wij waarderen u voortvarendheid voor dit belangrijk ontwerp omtrent de kern Breukelen. Echter het tijdstip - midden in de vakantie - met een beperkt aantal deelnemers en locatie buiten het centrum lijkt ons niet de juiste start voor de bespreking van dit complexe probleem.' De wethouder gaf eerder aan de bijeenkomst niet te willen verplaatsen vanwege het aantal aanmeldingen tot dusver. Ook wordt volgens de wethouder de bijeenkomst niet in de zomerperiode gehouden. De schoolvakantie start in de regio namelijk op 20 juli.

De raad nam afgelopen raadsvergadering een motie aan waarin het college van B&W de opdracht wordt gegeven een korte verkenning uit te voeren na de (economische) gevolgen van de ontwikkeling van de ALDI op de Hazeslinger met als alternatief het permanent vestigen van de ALDI buiten het centrumgebied van Breukelen.

Het aannemen van de motie zal naar tevredenheid van de briefschrijvers zijn: 'Wij gaan uiteraard graag met u in gesprek maar verzoeken u nogmaals om daarvoor een algeheel onderzoek in te stellen op grond van bereikbaarheid, economie/onderneming, toerisme en parkeren. Terug naar de basis en van daaruit weer opbouwen is onze visie en in tussentijd proberen met kleine aanpassingen te overleven en te verbeteren.'

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES