Bruidspaar Dhondt-van Niekerk uit Breukelen 65 jaar getrouwd

dinsdag 09 juli 2019 19.08 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 09 juli 2019 18.53 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Piet en Adri van Niekerk viert op 9 juli dat ze voor de burgerlijke stand zijn getrouwd. Maar een nog veel belangrijkere datum is 14 juli, want toen trouwden ze voor de kerk. Dit jaar is dat 65 jaar geleden. Locoburgemeester Linda van Dort kwam op 9 juli het bruidspaar feliciteren. geëvacueerd

Piet Dhondt en Adri van Niekerk waren in hun jeugd buurkinderen. Adri was vriendin met de zus van Piet. Toen op een keer in het najaar de danslessen startten, waren er meisjes tekort. Adri en haar vriendin gingen op dansles en daar kreeg Adri verkering met Piet. Na 65 jaar zijn ze nog altijd dol op elkaar. Het bruidspaar heeft 6 kinderen, 12 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Piet Dhondt had in zijn werkzame leven een eigen bedrijf: de technische verenfabriek in Breukelen. Zijn vrouw werkte ook. Zij werkte 17 jaar bij ’t Kampje in Loenen op de linnenkamer. Haar baan op de linnenkamer werd ingeruild voor vrijwilligerswerk en Adri Dhondt werkte tot haar 85e als vrijwilliger bij ’t Kampje in Loenen. Ook schonk ze koffie in De Aa in Breukelen. Het bruidspaar heeft altijd in Breukelen gewoont, maar verhuisde in Breukelen diverse keren. Nu hebben ze een mooie seniorenwoning met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Adri Dhondt mag graag puzzelen, bridgen, handwerken en lezen. Piet Dhondt houdt van kaarten en puzzelen. Samen kijken ze graag naar natuurfilms op de televisie.

Piet Dhondt is oorlogsveteraan (Indonesië) en hij heeft hier trauma’s aan over gehouden. Om hem beter te begrijpen is zijn vrouw daarom samen met hem naar Indonesië gereisd. Ze hebben het land 4x bezocht. De inmiddels 92 jarige Dhondt vertelt tijdens het bezoek van de locoburgemeester dat van zijn peloton naast hijzelf er nog slechts twee kameraden in leven zijn.

Het 65 jarig huwelijk viert het bruidspaar met hun familie en vrienden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES