Opening Ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek

dinsdag 09 juli 2019 19.39 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 09 juli 2019 20.52 uur | auteur: Sportpunt Stichtse Vecht

In het wijkpark van Maarssenbroek wordt op woensdag 17 juli de ‘Ontdek- en beweegroute’ feestelijk geopend. De ontdek- en beweegroute is een route van houten beelden van dieren die in het wijkpark voorkomen. Ontdek de beelden in alle delen van het wijkpark op plekken waar de dieren daadwerkelijk gespot zijn. Iedereen is welkom!

Kom gezellig langs en ontdek mee!

De opening van de ontdekroute start om 14:30 uur bij de ingang van de Struintuin. Deze vind je ter hoogte van Reigerskamp in het wijkpark. Door de route te lopen leren volwassenen én kinderen alles over bijvoorbeeld de schildpad, de reiger en de kikker. Daarnaast kan jong en oud bij elk beeld een oefening doen om er een actief uitje van te maken.

Tijdens de opening zijn er volop activiteiten. Zo ontdekken de volwassenen de route en beweegoefeningen en gaan de kinderen samen met Wilde Bras op speurtocht naar de dieren. Natuurlijk is er voor iedereen een lekkere versnapering aanwezig! De opening is georganiseerd in samenwerking met het Milieu Educatief Centrum.

Initiatief van bewoners en het project Gezonde Buurten
De ontwikkeling van de ontdek- en beweegroute is een initiatief van buurtbewoners uit Reigerskamp. Bij de aanleg kregen zij hulp van het project Gezonde Buurten. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN (natuureducatie) en stimuleert ideeën voor een groener en gezonder wijkpark. Ook de beweegoefeningen werden bedacht door inwoners en wandelgroepen zoals Slow Sports.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES