Dorpsraad Loenen a/d Vecht presenteert toekomstvisie aan wethouder van Dijk

maandag 15 juli 2019 20.08 uur | laatst gewijzigd: maandag 15 juli 2019 21.12 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

De Dorpsraad van Loenen aan de Vecht heeft een nieuwe toekomstvisie opgesteld over de ontwikkeling van Loenen aan de Vecht. Deze meerjarenagenda presenteert de Dorpsraad op 17 juli aan gebiedswethouder Maarten van Dijk. De Dorpsraad ziet het promoten en versterken van Loenen aan de Vecht als een gezamenlijke opgave waar iedereen aan kan bijdragen. (Archieffoto ter illustratie)

Dit nieuwe plan vervangt het Dorpsontwikkelingsplan uit 2012 dat eind 2018 verliep. Voor het opstellen van deze “Agenda Loenen aan de Vecht” heeft de Dorpsraad met gemeente Stichtse Vecht, met ondernemers, sportclubs, culturele instellingen, de woningbouwvereniging, de gezondheidszorg en betrokken Loenenaren een inventarisatie gedaan naar het versterken van het woon-en leefklimaat, de mogelijkheden voor recreatie en toerisme, het stimuleren van werkgelegenheid en economische ontwikkelingen in de dorpskern. Daarbij zijn vragen aan de orde gekomen als: wat vinden we belangrijk voor de toekomst van ons dorp? Wat zijn de ontwikkelingen om ons heen en hoe positioneren we ons dorp hierbinnen? 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES