UWV: Technici nog steeds moeilijk te vinden

donderdag 18 juli 2019 08.10 uur | laatst gewijzigd: donderdag 18 juli 2019 09.17 uur | auteur: Persbericht UWV

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht daalde in juni van dit jaar verder naar 11.636 (-2,0%). Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen met 3,2%. Het aantal WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht aan werkzoekenden met een industrieel beroep is met ruim een vijfde afgenomen het afgelopen jaar. Op regionaal niveau gaat een op de twintig WW-uitkeringen naar technici. De werkgelegenheidsgroei in de industrie vlakt af als gevolg van de afname van exportmogelijkheden en personeelstekorten. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde factsheet industrie. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Ook in juni daling aantal WW-uitkeringen
Eind juni verstrekte UWV 11.636 WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht. In juni nam het aantal WW-uitkeringen in de regio ten opzichte van mei af met 241 (-2,0%). Landelijk daalden de WW-uitkeringen met 3,2%. De grootste afname van uitkeringen deden zich voor in de bedrijfseconomische & administratieve beroepen, technische beroepen en bij commerciele beroepen.

In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht met 15,9%, oftewel 2.196 uitkeringen. In heel Nederland was de WW-daling 15,7%. Bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen, beroepen in de zorg & welzijn en technische beroepen daalden de uitkeringen het sterkst. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in juni 2019 in de regio Midden-Utrecht 2,4%. Dit is ruim onder het landelijk WW-percentage (2,7%).

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES