Waterschap gestart met preventief beregenen van dijken

woensdag 24 juli 2019 11.36 uur | laatst gewijzigd: woensdag 24 juli 2019 10.53 uur | auteur: waterschap De Stichtse Rijnlanden

Vanaf deze week is het waterschap De Stichtse Rijnlanden gestart met het beregenen van de dijken langs de de Bijleveld, de Grote Heicop en de Geer. Dit gebeurt preventief om te voorkomen dat mogelijke schade ontstaat of schade verergert. De dijken worden voorlopig twee keer per week beregend, afhankelijk van de weersomstandigheden. (Foto waterschap De Stichtse Rijnlanden).

Beregenen van dijken
In de zogenaamde klei-op-veendijken in het westelijk deel van het gebied kunnen door uitdroging scheuren en barsten ontstaan. De ervaring van voorgaande droge jaren met beregening leert, dat zo wordt voorkomen dat scheuren groter worden en er meer scheuren ontstaan. En dit voorkomt weer duur onderhoud in het najaar.

Waterpeilen
Op dit moment zijn er geen problemen met de waterkwantiteit. Het waterschap weet voldoende water in sloten en kanalen te krijgen en te houden. Via de Lek kan voldoende water worden ingelaten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES