Regionieuws: Begeleiding jonge statushouders naar studie en werk

donderdag 01 augustus 2019 10.20 uur | laatst gewijzigd: donderdag 01 augustus 2019 09.22 uur | auteur: Jonge Krijger

De Jonge Krijger biedt gratis ondersteuning aan jonge statushouders naar studie en werk. Veel nieuwkomers hebben de afgelopen jaren veel moeten afwachten en in onzekerheid geleefd. Nu krijgen de meesten een eigen woonruimte en heeft er soms gezinshereniging plaatsgevonden.

Dat is het moment dat een jongere weer meer aan zichzelf kan gaan denken en over hoe die zijn/haar toekomst wilt invullen. Wij helpen jongeren om stappen te nemen om de toekomst vorm te geven. Dit kan doormiddel van een bijbaan, vakantiewerk, werk of een opleiding. Werken is een goede manier om uit een sociaal isolement te komen of om het te voorkomen. Daarnaast leer je op een jonge leeftijd omgaan met geld en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Ben of ken je een jonge statushouder tussen de 18 en 27 jaar die extra begeleiding zou kunnen gebruiken bij het vinden van een bijbaan, vakantiewerk, vaste baan of opleiding? Meld je dan aan via utrecht@jongekrijger.nl of bij de coaches Nigel T 06-45739378 en Coosje T 06- 33981745

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES