Piet van den Akker 100ste lid van ’t Kampje-Plus

vrijdag 02 augustus 2019 16.13 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 02 augustus 2019 17.19 uur | auteur: ’t Kampje-Plus

De (coöperatieve) vereniging ’t Kampje-Plus hield donderdag 1 augustus een klein feestje. Het 100ste lid werd verwelkomd: dorpsgenoot Piet van den Akker. Als dichter zette hij de poëzie in het dorp op de kaart, reden waarom hij niet alleen bloemen kreeg maar ook een gedicht(enbundel).

Waarom Piet en zijn vrouw Helga lid waren geworden, vroeg bestuurslid Lia Schockman. Hun antwoord: omdat ’t Kampje-Plus werkt aan de ontmoeting tussen mensen die in ‘t Nieuwe Kampje wonen en de buitenwereld. Omdat het het dorp binnenhaalt. Maar Piet had ook een kritische noot: het kan nog wel meer, want er zijn ook nog veel mensen die niet precies weten wat ’t Kampje-Plus doet.

Ieder nieuw lid is voor ’t Kampje-Plus een feestje, maar het 100ste lid is wel heel bijzonder. De leden vormen immers het draagvlak voor ’t  Kampje-Plus om mee te doen aan de vernieuwingen in en rond ’t Nieuwe Kampje. De Gemeente, de Zorggroep en woningcorporatie Habion sloegen hier destijds de handen voor ineen, op voorwaarde dat ook de bevolking  zijn stempel zou drukken. Daarvoor is de vereniging ’t Kampje-Plus opgericht en zo is de weg ingeslagen naar het nieuwe complex (’t Nieuwe Kampje) waar mensen en organisaties samenwerken: ouderen met en zonder zorgvraag, mensen die vitaal zijn en een helpende hand bieden, Studio Idee, de bibliotheek Loenen, de fysiotherapiepraktijk, Welzijn Stichtse Vecht, Kapsalon Belle en Zorggroep De Vechtstreek.

Voor wie zijn stem wil laten horen en/of mee wil werken: kijk op www.kampje-plus.nl.   

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES