Samen Verder Stichtse Vecht (SVSV) sluit zwemseizoen af met afscheid vrijwilliger Toos Schreurs.

zondag 04 augustus 2019 10.40 uur | laatst gewijzigd: zondag 04 augustus 2019 09.44 uur | auteur: Samen Verder Stichtse Vecht

SVSV is een stichting die zich in zet voor recreatief en educatief bewegen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De groep zwemmen zwemt elke zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur onder begeleiding van een aantal vrijwilligers in zwembad Safari.

Een aantal deelnemers zwemt trouw elke week veel mogelijk baantjes. Ze zijn samen met vrijwilliger Ellen bezig om een echt diploma te halen! Je ziet hun zelfvertrouwen elke week groeien.

Er is ook de Aquarobics “training”: op de maat van de muziek wordt er volop gedanst in het water. En natuurlijk meezingen met de muziek. Weer anderen vinden het heerlijk om lekker te drijven en door een vrijwilliger voortgetrokken te worden. Er vliegen ballen door de lucht en soms wordt er een heus spelletje waterpolo gespeeld.

De laatste zwemdag van het seizoen sluiten we altijd af met gezamenlijk koffie drinken. Dit keer was het een afsluiting met een lach en een traan: onze trouwe vrijwilliger Toos was voor het laatst aanwezig. Toos is al sinds de oprichting van SVSV (toen nog SSVM) actief als vrijwilliger van hobbysoos, gym, muziek, wandelen en zwemmen. Ze was de drijvende kracht achter het wandelen. Deze activiteit is helaas januari 2019 beëindigd omdat het aantal deelnemers af nam en / of te oud werd.

Bij het zwemmen staat Toos bekend om haar behulpzaamheid bij aankleden en douchen waar nodig. En natuurlijk de spelletjes in het water als “Schipper mag ik overvaren?”. In 2002 was Toos een van de eerste “vrijwilligers van het jaar”. Een tegeltje op de brug over het Amsterdam Rijn kanaal herinnert hier aan.

Toos we gaan je ontzettend missen als vrijwilliger! Dank voor alle jaren inzet en we hopen dat je nu gaat genieten van je vrije tijd met je gezin. De zwemmers houden nu eerst vakantie. De eerste zaterdag in september start het nieuwe seizoen. Mocht u nu denken ik ken ook wel iemand die hier zou willen zwemmen of vrijwilliger zou willen worden, kom dan gerust eens kijken. Voor meer informatie www.samenverderstichtsevecht.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES