[Update] - Schipper containerschip voor de Rechtbank - OM eist 80 uur werkstraf

dinsdag 06 augustus 2019 08.44 uur | laatst gewijzigd: woensdag 07 augustus 2019 10.50 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De schipper die met zijn schip vorig jaar in september bij Breukelen een plezierjachtje ramde stond deze wek voor de rechter. De schipper wordt nalatigheid verweten. De opvarenden wisten destijds ternauwernood op de kant te springen. De schipper gooide het roer om nadat het ontdekte wat er aan de hand was. Het plezierjachtje liep vorig jaar flinke schade op maar kon na het ongeval wel doorvaren. Het filmpje op Dumpert ging viral en werd een 'hit'. Het OM eist volgens RTV Utrecht 80 uur werkstraf voor de schipper. Ook wil de officier een voorwaardelijk beroepsverbod van een half jaar.

Volgens RTV Utrecht vraagt de advocaat van de schipper om vrijsrpaak. Hij rekent de slachtoffers aan dat ze een filmpje op internet hebben geplaatst De schipper van het containerschip week uit voor een tegenligger. De verdachte zegt tegen de rechter dat hij het ongeluk heel erg vindt, maar dat hij het bootje niet had gezien.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES