Verdienen aan de zon in Zwanenkamp

donderdag 08 augustus 2019 10.25 uur | laatst gewijzigd: donderdag 08 augustus 2019 10.28 uur | auteur: Ria Poot

In de Maarssenbroekse wijk Zwanenkamp verschijnen de eerste zonnepanelen op de daken van de huurwoningen van Portaal. De woningcorporatie is er veel aan gelegen om de woningen in Zwanenkamp te verduurzamen.

In januari kregen een aantal woningen al HR++ glas en in het voorjaar werden de Zwanenkampers met een brief verleid om zonnepanelen te nemen. Zoveel besparen? Klopt dat wel? Voor de twijfelaars stond er eind juni een infobus in de wijk en wie dan nog niet had gereageerd, kreeg een paar dagen later vriendelijke jongemannen aan de deur, die het nog een keer kwamen uitleggen. Hen lukte het om een aarzelende, kritische verslaggever over de streep te trekken.

Begin augustus was het zo ver er werden er zonnepanelen op mijn dak geplaatst. Er kwamen aardige monteurs, die vaardig aan de slag gingen. De panelen lagen in no time op het dak. De leiding van de omvormer naar de meterkast aan de andere kant van het huis verbinden, was nog wel even een dingetje. Het boren door de trap en de betonnen vloer gaf een hoop kabaal en stof. Maar de hele klus werd binnen 3 uur geklaard en nu heb ik zonne-energie. En het werkt! De eerste kilowattuurtjes staan al op de teller!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES