Regionieuws: Zeeverkenners Johannes de Doper halen het meeste geld op tijdens Oranje Fonds Collecte

donderdag 08 augustus 2019 17.05 uur | laatst gewijzigd: donderdag 08 augustus 2019 16.20 uur | auteur: Oranjefonds

In Utrecht hebben collectanten 45.902,08 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. In totaal leverde de collecte dit jaar 479.306,87 euro op. 777 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 11 t/m 15 juni gehouden werd. De organisatie die in Utrecht het meeste geld wist in te zamelen is Zeeverkenners Johannes de Doper uit Breukelen. Zij wisten 2.620,97 euro bij elkaar te collecteren om hun organisatiekosten te dekken. (Archieffoto Oranje Fonds).

Collecte
Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES