Waar is de schoonste straat van Maarssen, Tienhoven en Oud-Zuilen

maandag 12 augustus 2019 18.07 uur | laatst gewijzigd: maandag 12 augustus 2019 17.15 uur | auteur: Persbericht Portaal

In de maand september organiseren woningcorporatie Portaal, gemeente Stichtse Vecht en Verheij Integrale Groenzorg de wedstrijd ‘de schoonste straat’. Vindt u dat u in de schoonste straat woont? Doe dan samen met uw buren mee en wellicht wordt uw straat naast schoon straks ook groener. De winnende straat krijgt een budget van 1000 euro om samen met Verheij Groenzorg hun straat groener en kleurrijker te maken. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Over de wedstrijd
Het doel van de wedstrijd is om bewoners meer bewust te maken van het feit dat een schone omgeving aantrekkelijker is om te wonen. Wellicht ruimt u al samen met uw buren op het zwerfalval op. Of gaat u door deze oproep samen aan de slag. Voor 6 september 2019 kunt u uw straat aanmelden voor ‘de schoonste straat’. Gemeente en Portaal stellen materiaal beschikbaar om uw straat schoon te kunnen maken. Straten in de kernen van Maarssen-Dorp, Maarssenbroek, Tienhoven en Oud-Zuilen kunnen meedoen (in deze gebieden staan ook de woningen van Portaal). Na aanmelding gaat een team van vertegenwoordigers van gemeente (afvalcoaches), Verheij Groenzorg en Portaal de straten beoordelen. Dat doen ze meerdere keren in september, zodat het niet slechts een momentopname is. Zij letten op de uitstraling en de verzorging van de straat. Op 3 oktober wordt de top 3 van de schoonste straten bekend gemaakt. En dan volgt op 9 oktober de prijsuitreiking. Deze feestelijke prijsuitreiking vindt uiteraard plaats in de winnende straat met een barbecue voor de buurt. De winnende straat mag met de omgevingsmanager van Verheij Groenzorg een plan maken voor een kleurrijke straat.

Doet uw straat mee?
Doet u samen met uw buren mee aan ‘de schoonste straat’? Meld uw straat dan aan voor 6 september. U stuurt uw aanmelding per mail naar: info@stichtsevecht.nl onder vermelding van ‘schoonste straat’. Geef daarbij de volgende informatie mee:

-  Contactpersoon (e-mailadres en/of telefoonnummer)
-  Hoeveel personen werken aan het schoonhouden van de straat? (minimaal 4 buren)
-  Straatnaam en huisnummers
-  Hoeveel prikkers, vuilniszakken en bezems wilt u lenen? Verheij komt deze dan, na het maken
    van een afspraak, langs brengen.

Alle deelnemers ontvangen de poster ‘Wij doen mee aan de schoonste straat!’. Deze plakt u op het raam om uw deelname kenbaar te maken voor het team dat de straten beoordeelt. De poster is tevens een kleurplaat voor kinderen. Met de kleurwedstijd is een ‘groene’ prijs te winnen. Maak een foto van de tekening en stuur deze naar info@stichtsevecht.nl onder vermelding van ‘schoonste straat’. Op 9 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt van tevoren bericht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES