Wandelnieuws Ommetje Breukelen

vrijdag 16 augustus 2019 10.46 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 16 augustus 2019 11.52 uur | auteur: Ommetje Breukelen

Ommetje Breukelen, de leukste wandelgroep in Breukelen, bestaat in september 8 jaar. Een begrip in Breukelen en wijde omgeving. Wat is het succes? Wandelen is tegenwoordig HIP. Bijna iedereen kan het. Wandelen is super gezond en super gezellig.

Dat wandelen goed voor je is, is een wetenschappelijk feit. Goed voor je lichaam en je brein. Je spieren worden sterker, je krijgt een betere conditie en het is zeker goed voor hart en bloedvaten. Wandelen waait je hoofd schoon.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sociale voordelen. Het is altijd gezellig bij Ommetje, tijdens de wandelingen en zeker erna als er uitgebreid wordt nagepraat onder het genot van lekkere koffie en thee. Tijdens de vakantieweken zitten wij niet stil en wandelen we wekelijks door.

Wat doen we nog meer naast de wekelijkse donderdagen. Beide wandelgroepen hebben deelgenomen aan een stadswandeling door de verborgen plekjes van historisch Utrecht onder leiding van Tiny. Dergelijke wandelingen zijn wenswandelingen en worden op verzoek en op maat gemaakt. Dat kan een stadswandeling zijn of een bepaalde themawandeling, er is veel mogelijk naast de wekelijkse donderdagen.

We hebben onder anderen deelgenomen aan Rondje Ka rond de Kagerplas en aan de Scheveningse wandelmarathon. En op 11 juni heeft de burgemeester van de Stichtse Vecht een ommetje met ons meegelopen en na afloop meegedraaid met de corveeploeg. Reuze gezellig.

Wil je ook kennismaken met Ommetje Breukelen? Vraag informatie aan en mail naar ommetjebreukelen@outlook.com of kom gewoon langs op donderdag om kennis te maken.

Er wordt gewandeld in twee groepen die verschillende afstanden lopen, rond de 7 km of rond de 5 km. Deelname € 2,00 per persoon inclusief koffie/thee na afloop. We verzamelen om 09.45 uur bij Activiteitencentrum Over-Noord, Vrijheidslaan 4, Breukelen. De start is om 10.00 uur en de eerste keer is gratis. Trek de stoute wandelschoenen aan en probeer het vrijblijvend een keer uit.

Met de wandelgroetjes en tot Ommetje Breukelen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES