Regionieuws: Boswachter Joris rijdt vanaf nu in een échte groene auto

maandag 19 augustus 2019 14.06 uur | laatst gewijzigd: maandag 19 augustus 2019 13.08 uur | auteur: Utrechts Landschap
Foto: Bregje de Rijk

Voortaan rijdt boswachter Joris Hellevoort van het Utrechts Landschap in een volledig elektrische auto. Dit is minder belastend voor de natuur en pas écht groen. De auto van Joris stoot geen CO2 uit en maakt minder lawaai dan een auto die op brandstof rijdt. De natuur wordt hierdoor minder verstoord.

Verduurzaming wagenpark
Utrechts Landschap is vanaf 2018 al bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Wanneer een auto afgeschreven, defect is of wanneer er sprake is van uitbreiding, wordt er gezocht naar de meest duurzame optie. Per situatie wordt er afgewogen of Utrechts Landschap voor volledig elektrisch, hybride benzine-elektrisch, groengas of blauwe diesel kiest. Zo zijn er ook al twee Boa’s van Utrechts Landschap die in hybride auto’s rondrijden.

De beste actieradius van het moment
Samen met Stam Renault dealers is er gezocht naar het beste bedrijfsvoertuig voor de boswachters van Utrechts Landschap. Hier is de Renault Kangoo Z.E. uitgekomen. De batterij die onderdeel is van de Renault Kangoo Z.E. geeft een actieradius van 200 kilometer. Dat is voor een elektrische bedrijfswagen de hoogst haalbare actieradius die momenteel beschikbaar is in Nederland.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES