CDA wil duidelijkheid over slecht wegdek Bosdijk Nieuwer ter Aa

dinsdag 20 augustus 2019 15.12 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 20 augustus 2019 14.51 uur | auteur: Robbert Oelp

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W met betrekking tot het slechte wegdek op en de gevaarlijke bermen langs de Bosdijk in Nieuwer ter Aa. In september wordt door HC De Vechtstreek rond en op de Bosdijk een tijdrit georganiseerd. Het CDA vraagt zich af wie er verantwoordelijk is als er een ongeluk gebeurt tijdens de activiteiten rond de Bosdijk, door het slechte wegdek.

CDA in de toelichting op de vragen: ‘Ook dit jaar heeft de gemeente Stichtse Vecht een vergunning  afgegeven voor de tijdrit-activiteiten van HC de Vechtstreek rond de Bosdijk in Nieuwer ter Aa. HC de Vechtstreek heeft omwonenden, zoals elk jaar, keurig geïnformeerd over de activiteiten rond de Bosdijk en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen voor het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers en het overige verkeer. De gemeente is echter al jaren op de hoogte van het slechte wegdek en plaatst zelfs borden om mensen te waarschuwen.'

Het CDA wil meer duidelijkheid over de aanpak van de gevaarlijke bermen en het slechte wegdek rondom de Bosdijk en wilt weten wie de verantwoordelijkheid draagt bij een eventueel ongeluk.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES