Zonovergoten muziekfestijn aan de Vecht bij Nigtevecht groot succes.

woensdag 28 augustus 2019 10.37 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 augustus 2019 09.40 uur | auteur: Rens Ulijn

Nigtevecht moest er twee jaar op wachten. Maar de zesde editie van Muziekfestival Nigtevecht was het wachten meer dan waard. Met een stralend blauwe hemel, tropische temperaturen en een gevarieerde affiche stonden alle seinen op groen. Na dit succes leeft bij het publiek maar één vraag: waarom doen we dit niet elk jaar?

‘ I can’t get no!! Satisfaction!’. Het loopt tegen een uur ’s nachts als souldiva Shirma Rouse haar set naar een kolkend hoogtepunt brengt met een soulversie van de monsterhit van The Rolling Stones. Begeleid door de ongenadig lekker spelende band The Royals van de Nigtevechtse frontman Koen Brouwers, danst de menigte zich luid meezingend naar het einde van de show. Rouse imponeert met haar ongelooflijk krachtige stem, perfecte timing en stevige uitstraling. Je zal daar als DJ nog maar eens overheen moeten. Alleen als je van het kaliber van DJ Roa bent lukt dat. Hij is een waardige afsluiter van opnieuw een succesvolle editie van het meest sympathieke festival van de Vechtstreek.

Prestatie van formaat
Het is een prestatie van formaat. Een klein dorp met 1500 inwoners dat met een groep enthousiaste vrijwilligers, een paar trouwe sponsoren en een mix van lokaal en professioneel talent een gratis evenement neerzet waar een tien keer zo grote plaats trots op zou zijn. Het concept waarbij de lokale acts hun eigen publiek meenemen dat daarna getrakteerd wordt op een serie grote namen, staat als een huis.

Ook dit jaar wordt het publiek opgewarmd door het Leerorkest van basisschoolleerlingen uit het dorp en het Nigtevechts gelegenheidskoor. Orkest en koor hebben een grote schare fans meegenomen waardoor het veldje bij het pontje aan de Vecht meteen goed gevuld is. Tussen de acts door zwepen de 40 muzikanten van de AMF Jazzband uit Groningen het publiek op met vrolijke Dixieland Jazz. De muzikanten van de band die begin jaren tachtig werd opgericht en sindsdien jaarlijks aangevuld wordt met nieuwe studenten, vierden hun jaarlijkse reünie in Nigtevecht. Het dorp mag inmiddels twee oud-bandleden tot haar inwoners rekenen.

Nieuwe generatie
De programmering was dit jaar voor het eerst in handen van zanger, ondernemer en eventorganisator Koen Brouwer. Door zijn grote netwerk in de muziekwereld wist hij zangeressen Krystl en Shirma Rouse naar Nigtevecht te halen. Hij begeleidde de diva’s met zijn eigen band The Royals waarmee hij zelf ook een set speelde. Brouwer nam de programmering dit jaar over van de Nigtevechtse jazzgrootheid Michiel Borstlap, die het festival de vijf edities hiervoor een grote dienst bewees door de programmering voor zijn rekening te nemen. In Brouwer heeft hij een waardig opvolger gevonden en lijkt het festival klaar voor hopelijk nog vele prachtige edities.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES