Regionieuws: De Rebellen van de Bunnikside

woensdag 28 augustus 2019 16.14 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 augustus 2019 15.20 uur | auteur: De Rebellen van de Bunnikside
Foto: Jennifer Hendriks

Al vijftig jaar een gesloten wereld, maar de schrijvers van het boek ‘De rebellen van de Bunnikside’ weten door te dringen tot het hart van de Utrechtse harde kern. Zij vertellen eenmalig openhartig over hun verleden en het heden: rauwe, bijzondere, humoristische verhalen volgen elkaar in rap tempo op. Van de afgebrande treinen, gesloopte steden en de verbaasde burgerij in de jaren zeventig, naar de gewelddadige confrontaties met rivaliserende supportersgroepen, de hardste leuzen en het vooruit reizen naar andere steden in de jaren tachtig. Van de gesloopte bussen, grote rellen in de stadions en de rooftochten in de jaren negentig naar de vele stadionverboden, bosgevechten en de kat-en muis spelletjes met de overheid in de millenniumjaren. Het bijzondere van dit boek is dat niet alleen de Utrechters zelf aan het woord komen, maar dat ook (voormalig) leden van de harde kernen van Ajax en Den Haag over hun ervaringen met de Bunnikside vertellen.

ver hun belevenissen met de Bunnikside. Onder anderen (oud-)spelers van FC Utrecht, een oud-veiligheidscoördinator, grensrechter Ronald Kloeg (bekend van de buitenspelgoal Wamberto, bekerfinale 2001) en oud-bestuursleden van de club vertellen verhalen die nooit eerder gepubliceerd zijn.  Uniek is dat het drietal met alle generaties gesproken heeft, van de hooligans die verantwoordelijk zijn voor de eerste slooppartijen tot de laatste generatie die actief zijn met bosgevechten.

Natuurlijk, veel geweld. Maar de Utrechtse humor voert de boventoon.

Boekpresentatie:
Het boek ‘De Rebellen van de Bunnikside’ wordt op 22 september 2019 gepresenteerd in supportershome Number 4 in Stadion Galgenwaard. Vanaf 1 september 2019 is het mogelijk een Pre-order te plaatsen via de website: www.derebellenvandebunnikside.nl. Op deze pagina is tevens alle informatie te vinden over het boek. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES