Regionieuws: Afsluiting ZomerOndernemer regio Utrecht

donderdag 29 augustus 2019 19.12 uur | laatst gewijzigd: donderdag 29 augustus 2019 18.13 uur | auteur: ZomerOndernemer

Op woensdag 28 augustus zijn tijdens de feestelijke afsluiting op Nyenrode Business Universiteit de winnaars van ZomerOndernemer regio Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein en IJsselstein bekend geworden!

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van stichting The New Entrepreneur en geeft jongeren tussen de 15 en 22 jaar met interesse in ondernemerschap de mogelijkheid om gedurende één zomervakantie hun eigen bedrijf op te zetten. Het DOEN staat dan ook centraal, want bij het starten van een onderneming komt veel kijken. Dit jaar deden 22 jongeren met ondernemingsambitie vol enthousiasme mee. Door het volgen van een intensief en inspirerend programma, kunnen zij zichzelf nu vol overtuiging heuse ondernemers noemen. 

Door hun keiharde werk deze zomer, konden de zomerondernemers tijdens de afsluitingsbijeenkomst hun bedrijf presenteren op een ondernemersmarkt. Na de ondernemersmarkt spraken, wethouder van Dijk van gemeente Stichtse Vecht, Nyenrode en de Rabobank Utrecht de deelnemers toe, waarna de winnaar van Zomerondernemer Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein, IJsselstein bekend werd gemaakt. 

Eerste prijs ging naar Romy Migo. Romy wil openheid creëren rondom psychische klachten onder jongeren doorbreken. Zij heeft een bijzonder bedrijfsidee waar zij middels verschillende websites en instagram-accounts jongeren, scholen en naasten informeert over het hebben of omgaan met psychische klachten. Daarnaast wil zij door haar ervaring in te zetten gastcolleges geven om leraren en leerlingen beter te informeren (18). De wildcard was voor het bedrijfsconcept 'Minstrel storygames' van creator Cathelijne Both (23). Zij is auteur en ontwerpt verhalen voor storygames, die anderen onder haar begeleiding vervolgens kunnen spelen. Romy en Cathelijne mogen het op 9 oktober 2019 opnemen tegen de finalisten van in totaal 14 regio's in de landelijke finale voor de titel 'beste Zomerondernemer 2019'. 

Denk jij ook ondernemersbloed in je te hebben en ben je tussen de 15 en 23 jaar oud? Twijfel niet en meld je nu aan voor 2020 via www.zomerondernemer.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES