Nieuw boek over de Hollandse Waterlinie

donderdag 29 augustus 2019 19.28 uur | laatst gewijzigd: donderdag 29 augustus 2019 18.31 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op 14 september verschijnt hét nieuwe boek over de Hollandse Waterlinie in onze gemeente: ‘Het Vechtplassengebied’ uit de reeks Hollandse Waterlinie Erfgoed.

Op 96 pagina’s met 124 prachtige illustraties beschrijft specialist en plaatsgenoot Douwe Koen de bijzondere geschiedenis van dit historisch militair erfgoed. Een geschiedenis die ook vandaag nog zichtbaar is in ons landschap. Van de 85 km Waterlinie ligt 28 km in onze gemeente. Het is inmiddels een prachtige keten van natuurgebieden en een tastbare oase van rust tussen de grote steden. 

Normaal kost dit boek € 9,95 maar ter introductie en uitsluitend tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is het op meerdere locaties in onze gemeente die meedoen aan deze dag verkrijgbaar voor  € 8,00 handje contantje. (zie www.weerbaarwater.nl voor de exacte locaties)

Leden van de Kringen kunnen dit boek overigens ook na 14 september voor  € 8,00 kopen en vanzelfsprekend kunt ook u lid worden van één van de Kringen. Open Monumentendag is daar een prachtig moment voor.

De Historische Kringen van Loenen, Breukelen en Maarssen werken niet alleen samen om Open Monumentendag tot een succes te maken, maar werken ook samen onder de naam Weerbaar Water om te helpen de Nieuwe Hollandse Waterlinie benoemd te krijgen tot UNESCO Werelderfgoed. Wij hopen dat dit in de zomer van 2020 zover zal zijn en daarom brengen we die Waterlinie anderhalf jaar lang extra onder de aandacht van de bewoners van de gemeente Stichtse Vecht.

Om die aandacht nog verder te vergroten en om het extra leuk te maken start binnenkort ook een fotowedstrijd over de Waterlinie. Alle informatie hierover kunt u eveneens vinden op www.weerbaarwater.nl en doe mee!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES