Diamanten bruidspaar Van Waaij-Daudeij uit Maarssen-dorp

maandag 02 september 2019 17.13 uur | laatst gewijzigd: maandag 02 september 2019 17.03 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Joop en Ieb Van Waaij-Daudeij was op 26 augustus 60 jaar getrouwd. Op maandag 2 september kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt het in Maarssen heel bekende paar feliciteren namens de gemeente Stichtse Vecht.

Joop van Waaij en Ieb Daudeij leerden elkaar kennen in Lisse. Ieb werkte in Lisse in een textielzaak. Op een dag kwam Joop van Waaij in dezelfde zaak te werken op de meubelafdeling. Toen hij met zijn collega's kennismaakte, vond hij Ieb meteen erg leuk. Maar een relatie op de werkvloer? Daar begon hij niet aan. Op een dag gingen ze allebei rond dezelfde tijd weg bij hun Lissese baas. Een vriend van Joop ging rond diezelfde tijd trouwen en nodigde hem uit voor de bruiloft. Maar dan moest hij wel een meisje mee brengen. Hij trok de stoute schoenen aan en vroeg of Ieb mee wilde. Nou dat wilde ze wel, de vonk sprong al gauw over en ook hier ging het gezegde 'van een bruiloft komt een bruiloft' weer op.

Toen het paar trouwplannen maakte, wilde Joop van Waaij ook zijn eigen meubelzaak beginnen. Hij reageerde op een advertentie waarin in het midden van het land een zaak te koop werd aangeboden. Na enige tijd kreeg hij een reactie en was hij degene die het bedrijf kon kopen.

Ze kwamen in de Nassaustraat in Maarssen terecht. De oorspronkelijke meubelzaak zat in het pand waar nu de Novilux zit. Er werd snel een trouwdatum geprikt in Maarssen en heb bruidspaar ging aan de slag in hun eigen bedrijf. Op een mooie dag kon hij op de hoek een winkel naar eigen idee laten bouwen en dat was de meubelzaak die heel veel mensen in Maarssen en ver daar buiten zich kunnen herinneren. Samen met zijn vrouw Ieb - die met veel enthousiasme meewerkte in de winkel - kijkt hij terug op een hele mooie tijd in hun meubelzaak én op een lang en gelukkig huwelijk.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES