VV Maarssen wint tweede bekerwedstrijd van De Meern

maandag 09 september 2019 07.43 uur | laatst gewijzigd: maandag 09 september 2019 06.45 uur | auteur: VV Maarssen

Het kan hard gaan in het voetbal. Drie seizoenen geleden speelde VV Maarssen nog in de 4e klasse en VV De Meern zondag in de derde divisie. Inmiddels is VV Maarssen opgeklommen naar de 2e klasse en is De Meern begonnen met het opbouwen van een nieuwe ploeg vanuit de zondag eerste klasse. De bekerwedstrijd was voor beide ploegen dus een mooi meetmoment in aanloop naar de competitie.

Wederom ontmoette VV Maarssen een tegenstander die speelde vanuit de reactie en Maarssen moest het spel maken. Gelukkig leidde het veldoverwicht in tegenstelling tot de week ervoor (tegen Nita) nu wel tot een verdiende voorsprong. Een snelle aanval belandde bij routinier Sven van Vuuren, die met het hoofd de doorgelopen Jesse Witlox bediende. Witlox had de avond ervoor goed naar Frenkie de Jong gekeken en rondde op dezelfde manier af als de international. Na de 1-0 voorsprong wilde VV Maarssen te snel doordrukken en dat leidde tot gehaaste keuzes, die te vaak in balverlies resulteerden. Net voor rust profiteerde De Meern hiervan door de gelijkmaker te produceren.

In de rust was er echter weinig reden tot ontevredenheid. Nadruk werd gelegd op een zorgvuldige opbouw. Met zoveel meer balbezit was de verwachting dat naarmate de wedstrijd zou vorderen, VV Maarssen vanzelf kansen zou creëren. Na tien minuten in de tweede helft kantelde de wedstrijd dan ook definitief in het voordeel van Maarssen. De voor Witlox ingevallen Lucien Dors was attent bij de tweede grote kans die Maarssen afdwong, na goed doorzetten van oud-De Meern-spits Miquel Ballo en scoorde de verdiende 2-1.

VV Maarssen kreeg in het vervolg van de wedstrijd meerdere grote kansen en het was uiteindelijk Sven van Vuuren die uit een prima pass van Guillermo Rosalia de 3-1 binnenschoot. De wedstrijd was hiermee gespeeld. In de blessuretijd kon op het drukke Sportpark Daalseweide nog twee keer gejuicht worden. Eerst zorgde laconiek verdedigen aan Maarssenkant voor 3-2, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg die via wederom Lucien Dors de 4-2 eindstand op het bord zette.

Het vernieuwde VV Maarssen 1 krijgt langzaam vorm. Nu stonden met de ingevallen Daimios Damkalis en keeper Shane van Zanten twee spelers op het veld die qua leeftijd nog in de jeugd mogen spelen en zijn basisspelers Rosalia en Witlox onlangs uit de eigen opleiding doorgestroomd. Toch waren het de routiniers die tegen De Meern de kar trokken. Naast doelpuntenmakers Dors en Van Vuuren (beiden de 30 gepasseerd) was de teruggekeerde Marc van Rees in deze bekerwedstrijd de absolute uitblinker door goed voetbal te koppelen aan slimme coaching en een fantastische inzet.

Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd tegen FC Breukelen. Dat wordt de eerste officiële ontmoeting tussen beide clubs in het bestaan van FC Breukelen en voor veel staf en spelers aan Maarssen-kant een terugkeer bij de club waar men vaak jarenlang actief was. Aanvang in Breukelen om 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES