Uitreiking Bronzen Troffel bij afsluiting Open Monumentendag

dinsdag 10 september 2019 17.55 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 10 september 2019 16.57 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Bij de feestelijke afsluiting van Open Monumentendag aanstaande zaterdag 14 september reikt wethouder van Cultuur Jeroen Willem Klomps de Bronzen Troffel uit. De beste restauratie van het afgelopen jaar in Stichtse Vecht wordt met deze prijs beloond. (Archieffoto)

“Het is echt bijzonder om te zien met hoeveel liefde, passie, vakmanschap, geld en tijd de eigenaren hun monument, object of historisch groen gerestaureerd hebben en voor de toekomstige generaties bewaard hebben. Een keuze maken is bijna onmogelijk, alle genomineerden zijn wat ons betreft winnaars", aldus de jury. De jury bestaat uit Juliette Jonker (voorzitter),  directeur van het RHC Vecht en Venen Roosmarijn Ubink en de monumenten- en Vechtstreekdeskundigen Gary en Loekie Schwartz en Edward Munnig-Schmidt. De adviseur was Hans van Bemmel van de Historische Kring Maarssen. Toch is er maar één Bronzen Troffel, een bronzen beeldje van de hand van de Maarssense kunstenaar Peter Petersen, die zaterdag uitgereikt gaat worden. Iedereen is welkom bij de bekendmaking van de winnaar.

Genomineerd zijn, van noord naar zuid: Dorpsstraat 110 Nigtevecht, Boerderij Landgenoegen, Vreelandseweg  25 Nigtevecht, de Hoekermolen Vreeland, Bosch en Vecht, Oud Over 5 Loenen, Villa Johanna, Rijksstraatweg 85 Loenen, hofstede Sterreschans Nieuwersluis,  de Ned. Herv. Kerk in Nieuwer ter Aa, het Bätzorgel van de Pieterskerk in Breukelen, de herinrichting van de Oostelijke Binnenpolder in Tienhoven en de binnentuin van de Priorij Doornburgh.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES