RTV Stichtse Vecht

Bruidspaar Van der Weert-van der Horst uit Maarssen-dorp 60 jaaar getrouwd

Het bruidspaar ontmoette elkaar op 30 april 1953 op Koninginnedag op de trap van stadion Galgenwaard. Zus van der Horst viel letterlijk in de armen van Charl van der Weert. Ze spraken de volgende dag nogmaals af en zijn niet meer van elkaar gescheiden. Dinsdag 17 september vierden zij hun diamanten huwelijk.

Charl en Zus van der Weert hebben twee kinderen;  zoon René (56 jaar) en dochter Conny (55 jaa) Er zijn vier kleinkinderen. René heeft een zoon en een dochter. Conny heeft twee dochters.

In zijn werkzame leven was Charl van der Weert 45 jaar lang metaalbewerker bij de fabriek van Linschoten-Schram aan de Springweg te Utrecht. Hier maakte hij metaal- blik- en koperwaren zoals collectebussen. Zus van der Weert werkte als kledingmaakster in het naaiatelier Jin Jersey, ook in Utrecht.

Het bruidspaar heeft altijd in Utrecht gewoond. Omdat ze de laatste tijd steeds meer moeite kregen met trappen lopen, zijn ze op zoek gegaan naar een seniorenwoning. Via Woningnet vonden ze een mooi appartement in Maarssen-dorp. Ze wonen daar nu 3 jaar.

In zijn vrije tijd heeft Charl van der Weert altijd fanatiek gevoetbald enhij was ook voetbaltrainer en sportmasseur. Daar heeft hij de nodige diploma’s voor gehaald. Het paar volgt fanatiek alle soorten sport op tv (vooral voetbal, tennis en schaatsen). Als opa heeft Charl van der Weert zich altijd ingezet voor de sportverenigingen van zijn kleinkinderen. Zus van der Weert kijkt op tv behalve naar sport ook graag Engelse series en detectives.

Het bruidspaar houdt van feestjes met gezellige Hollandse muziek. Hun bruiloft gaan ze met een klein gezelschap, onder het genot van een hapje en drankje, vieren met gezellige muziek.

Foto: Ria van Vredendaal