Heerlijk debuut VV Maarssen 1 in tweede klasse

zondag 22 september 2019 21.15 uur | laatst gewijzigd: zondag 22 september 2019 20.25 uur | auteur: VV Maarssen

Het is zaterdagmiddag 16.20 uur. Lachende gezichten op Sportpark Daalseweide. Het scorebord geeft 90 minuten aan en een 3-0 eindstand. Het zonnetje schijnt, de tap gaat open, spelers van het eerste en tweede team geven elkaar 'high fives' en de stemming is opperbest. VV Maarssen 1 debuteerde met een klinkende overwinning in de tweede klasse en Waterwijk, vorig seizoen nog keurig zesde geëindigd, was niet bestand tegen een prima spelend Maarssen.

Was de voorbereiding nog rommelig en de resultaten wisselend, toch had de staf voldoende vertrouwen gekregen in een goede start van de competitie. De spelers vertaalden dit op het veld door met verzorgd positiespel de tegenstander stuk te spelen. Maarssen had 75% van de tijd balbezit en Waterwijk kon op een aantal speldenprikken in de eerste minuten na, alleen tegenhouden. Gedurende de eerste 45 minuten kon Waterwijk het nog goed belopen en hield het de ruimtes klein. De ploeg uit Almere probeerde via scherpe counters Maarssen uit balans te brengen, daarna werd de weerstand steeds minder.

VV Maarssen hield de kern van het kampioensteam van vorig seizoen intact en startte met negen spelers die eind mei de kampioenschap omhoog hielden. Maarssen kon het zich veroorloven om Jesse Witlox (vorig week geblesseerd uitgevallen) op de bank te houden en liet zes spelers ritme opdoen bij het tweede team van John Dunsbergen. Lucien Dors en Dion Gerritsen waren de nieuwe namen in het elftal; zij brengen nog meer ervaring en voetballend vermogen mee. Juist deze twee spelers waren verantwoordelijk voor de openingstreffer. Want na weer een soepele aanval over rechts speelde Gerritsen zijn directe tegenstander tot twee keer toe uit en zijn voorzet werd knap (en hoog) binnengekopt door de slim vrijgelopen Lucien Dors. De goal viel pas in de 51ste minuut, maar was een logisch gevolg van de constante druk op het doel van Waterwijk.

In de rust werd aangegeven dat Waterwijk na een uur waarschijnlijk kapot gespeeld zou zijn en de goal van Dors viel daarom niet uit de lucht. Wel gaf dit nog meer vertrouwen in een goede afloop. Het risico van een counter en tegengoal lagen tot die tijd namelijk constant op de loer. VV Maarssen bracht Miquel Ballo voor Wesley Suister en Ballo zorgde voor nieuwe energie. Maarssen wilde vorig seizoen nog al eens terugvallen na een kleine voorsprong, maar met Ballo en zijn snelheid en dreiging voorin werd de energie hoog gehouden en ging de thuisploeg op zoek naar de marge van twee goals. Die 2-0 viel uit de zoveelste corner. Aanvoerder en één van de uitblinkers van vanmiddag, Eddy Vorm, stapte slim over de bal heen en gaf andere uitblinker Marc van Rees de kans om de 2-0 van dichtbij binnen te schieten. De weerstand was nu definitief gebroken en de ingevallen Witlox scoorde zelfs de verdiende 3-0 uit een mooie aanval (assist van Guillermo Rosalia). Ronald Wielinga, eerder die dag al succesvol met het tweede team (prima 3-0 winst op titelkandidaat Montfoort 2) verving in de laatste minuten de moegestreden Sven van Vuuren.

Een heerlijk debuut voor de beide selectieteams van VV Maarssen. De overwinningen mogen gezien worden als echte teamprestaties. Maarssen beschikt over een grote en fitte selectie en is niet meer afhankelijk van elf basisspelers. Vandaag kon Maarssen het zich veroorloven om Zaid el Jallouli en Chris Resida (vorige week beide met een prima optreden tegen FC Breukelen ) op de bank te houden en liet een aantal talenten minuten opdoen in het tweede. Nu zijn de keuzes voor de technische staf soms even lastig, maar tegen de winterstop zal juist de breedte en kwaliteit van de selectie in het voordeel van VV Maarssen kunnen uitvallen. Op dit moment zullen de teleurstellingen hier en daar “gemanaged” moeten worden, maar aan het einde van deze mooie zaterdag was daar even niemand mee bezig. De twee knappe overwinningen werden samen gevierd en het bleef nog gezellig lang onrustig in het clubhuis van VV Maarssen...

Volgende week de uitwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede, vorig seizoen kampioen uit de andere 3e klasse.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES