CBS De Flambouw doet voor de 3e keer mee aan de internationale Lego wedstrijd!

zondag 22 september 2019 21.21 uur | laatst gewijzigd: zondag 22 september 2019 20.25 uur | auteur: CBS De Flambouw

Voor de derde keer doen de kinderen van de CBS De Flambouw mee aan de First Lego league, een internationale wedstrijd gebaseerd op Lego voor leerlingen van 8-14 jaar. De komende twee maanden staan op de Flambouw in het teken van bouwen, programmeren, onderzoeken en presenteren!

Binnen de first lego league draait het om het bouwen van een robot die allerlei missies uitvoert. Kinderen leren tijdens de lessen programmeren en creatief denken. Ze leren ook dat je door te proberen, door te luisteren naar elkaar en elkaar te helpen meer kunt dan alleen. Juist het tegen problemen aan lopen, dit met elkaar delen, er over nadenken en sparren met elkaar is goed voor het leren van de volgende stap.
Naast de robotmissie doen de leerlingen ook onderzoek, Dit jaar is het thema City shapers en wordt de leerlingen gevraagd steden, dorpen en plaatsen bouwen op weg naar een duurzamere toekomst.

Inspiratie hiervoor kunnen ze opdoen tijdens de lessen verzorgd door de eigen leerkracht en gastdocenten. maar ook op internet, door het bekijken van filmpjes en het deelnemen aan groepen op social media waar andere deelnemer hun ervaringen en problemen delen. Daarnaast krijgen ze een les coderen die verzorgd wordt door cloudwise tijdens de codeweek.

Tijdens dit project, waar elk kind aan mee kan doen, omdat het zo breed ingezet wordt, wordt een sterk beroep gedaan op ieders creativiteit, samenwerken, presenteren en uitwerken en verbeelden van de ideeën. Zo werken ze allemaal op hun eigen niveau samen aan een sterkere en duurzamere toekomst en ervaren we dat ieder nodig is bij het realiseren ervan, ongeacht je denk- en werkniveau.
Bij de eerste twee edities van dit evenement wisten de leerlingen al mooie prijzen in de wacht te slepen, zo wonnen ze het eerste jaar de mediaprijs en vorig jaar de samenwerkingsprijs. De Flambouw hoopt ook dit jaar weer hoge ogen te gooien maar dat is niet het uiteindelijke doel. Het gaat vooral om SAMEN LEREN en SAMEN WERKEN.

De wedstrijd is op 29 november in Amersfoort. Tot die tijd wordt er in de school dus hard gewerkt aan dit project. Nieuwsgierig? Kom vooral eens langs om de bouw en de voortgang te volgen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES