Fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie  

dinsdag 24 september 2019 14.41 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 24 september 2019 13.43 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Nu het geen weer meer wordt om te zonnen of te zwemmen is het wellicht leuk om die plekken waar het van de zomer wemelde van de mensen onder vuur te nemen met de camera. Veel van die plekken liggen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie die dwars door onze gemeente loopt. Dit unieke verdedigingswerk uit de 19de eeuw is in totaal 85 kilometer lang en bestaat uit twee kastelen, 47 forten en zes vestingen, honderden groepsschuilplaatsen, kazematten heel veel water en vele waterbouwkundige werken. Door de gemeente Stichtse Vecht loopt zo’n 28 kilometer van deze linie.

Weerbaar Water, een samenwerking van de Historische Kringen in Stichtse Vecht, organiseert van 1 oktober t/m 31 december 2019 samen met de Foto en Videoclub Loenen een hele leuke fotowedstrijd voor jong en oud met als thema 'de Waterlinie van Vianen tot Muiden' waarmee je mooie prijzen kunt winnen naast natuurlijk de eeuwige roem. De Waterlinie moet in de foto herkenbaar zijn en dat mag in combinatie met van alles. Natuur, mensen, activiteiten en historie.  

Zie voor de voorwaarden en de te winnen prijzen www.weerbaarwater.nl en doe mee!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES