VV Maarssen VR1 wint eerste competitiewedstrijd in Someren

dinsdag 24 september 2019 14.43 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 24 september 2019 13.46 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 is de nieuwe competitie in de Hoofdklasse begonnen met een 2-3 overwinning op Someren. Op Sportpark de Potacker had Maarssen het overwicht, maar verzuimde het de vele mogelijkheden af te maken. Hierdoor hield het de thuisploeg lang in leven, maar uiteindelijk was de overwinning dik verdiend.

Coach Janet Griffioen had bij haar Maarssens competitiedebuut gekozen voor een opstelling met Linda van der Meijden in de spits, Lianne Grin op het middenveld en Nikita Theteroglou achterin. Dit wierp meteen zijn vruchten af, want Maarssen combineerde weer als vanouds. Reeds na 20 seconden verscheen Marieke Baas oog in oog met de keepster, maar die was net iets eerder bij de bal.
VV Maarssen bleef gas geven en de thuisploeg werd de eerste tien minuten helemaal ondersteboven gespeeld.
Compleet tegen de verhouding in was het echter Someren dat de score opende. Bij een verre uittrap van de keepster werd achterin veel te slap het duel aangegaan, waardoor de spits zomaar door kon lopen naar het doel. Daar hield ze het hoofd koel en legde de bal goed af op een meegelopen medespeelster die hem zo kon binnenlopen: 1-0. Maarssen ging gewoon door met goed voetballen. Binnen tien minuten was de stand weer gelijkgetrokken, nadat Nico Schat met een schitterende lange bal Nadja Wolters had gelanceerd. Ofschoon de hoek moeilijk was, schoot ze hem perfect binnen. De eerste goal van Nadja bij Maarssen: 1-1! Na diverse kansen viel de onvermijdelijke 1-2 in de 34e minuut: Anne Vroege haalde vernietigend uit in de verre hoek.

Op slag van rust een domper voor Maarssen VR1. Centrale verdedigster Nico Schat - die tot dan toe uitstekend speelde - kwam op de eigen achterlijn verkeerd terecht op haar elleboog en moest per direct naar het ziekenhuis. Daar werd een zwaar gekneusde elleboog geconstateerd. Gescoord werd er niet meer voor rust, waardoor beide ploegen met een 1-2 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft begon Maarssen net zo scherp als in de eerste helft. Vanaf de aftrap werd er bijna weer gescoord, maar Anne Vroege kwam een teenlengte tekort. Het scenario wat volgde was een exacte kopie van de eerste helft. Maarssen kreeg weer grote kansen, maar zelfs alleen voor de keepster wou de bal er niet in. En opnieuw leidde een verre uittrap van de keepster een tegengoal in. Dit keer stond de hele verdediging niet goed en kon de spits zo afronden (2-2). Lang hoefde Maarssen niet te treuren, want binnen vijf minuten stond het weer 2-3. Linda van der Meijden stuurde met een prachtige steekbal Marieke Baas diep, die beheerst afrondde. In het vervolg van de wedstrijd kopte Nadja Wolters van dichtbij nog een keer hard tegen de lat, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-3.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES