Jasper Attevelt bezorgt VV Maarssen 1 drie punten

maandag 30 september 2019 14.45 uur | laatst gewijzigd: maandag 30 september 2019 13.47 uur | auteur: VV Maarssen

Twee gespeeld, zes punten. VV Maarssen 1 is prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de tweede klasse. Deze tweede overwinning was echter op geen enkele manier te vergelijken met de overwinning van de week ervoor.

Op een winderig sportpark van CDW begonnen de mannen van VV Maarssen met één wijziging in de opstelling ten opzichte van de week ervoor: aanvoerder Eddy Vorm was geblesseerd en werd vervangen door Jesse Witlox. Maarssen kende een lastige start. De Maarssen-spelers hadden veel moeite met het harde kunstgras, CDW had haar zaken op het middenveld goed voor elkaar en in vergelijking met een week eerder kwam Maarssen lastiger aan het gewenste positiespel toe. CDW deelde een aantal speldenprikken uit rondom de goal van Marco Schreyer en het werd VV Maarssen steeds duidelijker dat het geen makkelijke middag zou worden. In het tweede deel van de eerste helft was het echter Maarssen dat het dichtst bij de openingstreffer was. Marc van Rees opende weliswaar de score, maar zijn goal werd (waarschijnlijk) afgekeurd omdat Wesley Suister in de situatie ervoor buitenspel gestaan zou hebben. Vervolgens was het Jesse Witlox die knap werd vrijgespeeld voor de keeper. Zijn schot belandde echter keihard tegen de onderkant van de lat en stuiterde daarna het veld weer in. Het slotakkoord was weer voor CDW. Via een snelle counter werd een aanvaller helemaal vrijgespeeld op slechts tien meter voor de goal van Schreyer. Jasper Attevelt voorkwam met een uiterste krachtinspanning echter dat de bal in de goal belandde. Met de brilstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de rust wijzigde VV Maarssen enigszins van tactiek, in een poging meer en langer op de helft van CDW te komen. Maarssen haalde voetballend niet het niveau van de week ervoor, maar kreeg wel meer grip op de wedstrijd. Net op het moment dat het leek dat Maarssen definitief het spel naar zich toe had getrokken en CDW conditioneel wat meer moeite kreeg, sloeg CDW toe. Een vrije trap schuin voor de goal verraste doelman Schreyer en de bal verdween met een curve tegen de touwen. Met nog 25 minuten op de klok anticipeerde Maarssen snel op de achterstand en bracht Miquel Ballo voor Ricardo Bakker. De tactische zet resulteerde binnen vijf minuten in de gelijkmaker. De enige echt vloeiende aanval van de wedstrijd was er één uit het boekje. De bal ging razendsnel van voet naar voet en het was Dion Gerritsen die als eindstation fungeerde en vanaf zestien meter de gelijkmaker produceerde. Vervolgens was het CDW weer dat gevaarlijk uitbrak en ten koste van een gele kaart van een grote scoringskans werd afgehouden

Maarssen wisselende nog een keer aanvallend en liet de 18-jarige Nordin Zoufri debuteren in de punt van de aanval. De druk op het doel van CDW nam toe, maar de blessuretijd was al ingegaan en de tijd tikte in het nadeel van VV Maarssen. Maarssen verdiende echter nog een vrije trap en het was Lucien Dors die zich achter deze bal opstelde. Zijn scherpe voorzet werd de zestien meter ingedraaid en een wederom attente Jasper Attevelt was er als de kippen bij om bal hard binnen te schieten. De 1-2 voorsprong moest nog drie minuten worden vastgehouden en met de ingevallen Chris Resida werd de zwaarbevochten overwinning over de streep getrokken. Voor CDW waren de druiven zuur, maar kijkend naar het aantal 100% kansen kreeg VV Maarssen terecht de overwinning toebedeeld.

De blijdschap van de late overwinning ging echter hand in hand met het chagrijn over het vertoonde spel in vergelijking met de week ervoor. Toch mag Maarssen 1 als debutant tevreden zijn met het begin van de competitie, waarin nog maar drie ploegen zonder puntverlies zijn.

Volgende week de eerste echte serieuze test tegen nummer vier van de ranglijst: BFC. Op het eigen sportpark Daalseweide begint de wedstrijd om 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES