RTV Stichtse Vecht

Zorggroep de Vechtstreek gaat buitenlandse verpleegkundigen inzetten

Op donderdag 26 september jl. werden bij Zorggroep De Vechtstreek door vier buitenlandse verpleegkundigen een arbeidsovereenkomsten ondertekend. Vanaf 1 december 2019 zullen zij aan het werk gaan op de locaties Overdorp en ’t Kampje. Sinds 1 september volgen zij een intensieve taal- en cultuurtraining.

Samenwerking met Nediocare
Op dit moment staan er in de ouderenzorg veel vacatures open. Het is van groot belang die in te vullen om de gewenste kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen. Daarom is Zorggroep De Vechtstreek een samenwerking aangegaan met Nediocare. Nediocare is een bedrijf dat is ontstaan vanuit de ambitie en betrokkenheid om oplossingen te bieden aan het groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel in de Nederlandse gezondheidszorg. 

Door deze intensieve samenwerking creëren Zorggroep de Vechtstreek en Nediocare de meest ideale omstandigheden om het gewenste doel te bereiken.

Buitenlandse verpleegkundigen
De Spaanse en Poolse verpleegkundigen, die bij Zorggroep De Vechtstreek komen werken, zijn sinds 1 september jl. in Nederland. Op dit moment verblijven zij in Aarle Rixtel , waar zij een intensieve taaltraining krijgen en leren ze meer over de Nederlandse cultuur. Vanaf 1 december 2019 zullen zij daadwerkelijk starten op de locaties Overdorp en ’t Kampje van Zorggroep De Vechtstreek.

Zorggroep De Vechtstreek 
Directeur-bestuurder Jeroen Schackman is blij met de komst van de vier buitenlandse verpleegkundigen. “Na jarenlange ervaring met Tsjechische studenten verpleegkunde die hier in de zomervakantie met veel succes worden ingezet is dit een mooie vervolgstap. De arbeidsmarkt voor verzorgenden en verpleegkundigen is ontzettend lastig en daarom ben ik blij dat we vier buitenlandse verpleegkundigen hebben kunnen aanstellen. Ik heb hen al leren kennen als zeer enthousiaste en ambitieuze mensen die graag in Nederland willen komen werken en de Nederlandse cultuur en zorg willen leren kennen. Zij zijn een verrijking voor onze organisatie”. 

Zorggroep De Vechtstreek is een ondernemende organisatie die een bijdrage levert aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van ouderen en andere kwetsbare doelgroepen, door het bieden van een breed pakket van wonen, welzijn en zorg, in aansluiting op de vraag van cliënten/inwoners van de Vechtgemeenten Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht.